Tip os log ind
Foto: Martin Ballund

Autocampere og fællesskabet

04. august 2018, 08.00

AUTOCAMPERE Lidt indtryk efter at have læst indlæg i Midtjyllands Avis.

Indledningsvis skal det understreges, at indlægget i MJA den 1/8 2018 omkring »Autocampister kører forbi Silkeborg« er udtryk for Per Ræbilds holdning og derfor ikke kan tages til udtryk for den generelle holdning blandt landets autocampere.

Når det er sagt, er det er med stor »medfølelse« at kunne læse, hvorledes pensionerede autocampister ifølge Per Ræbild må kæmpe for retten til gratis ophold her i landet.

Men forundringen blandt de pensionerede autocampister er måske naturlig, da det af hjemmesiden for Alt om Autocamperen fremgår:

Et GRATIS fællesskab .

Et fællesskab er ikke gratis - et fællesskab er karakteriseret ved, at man bidrager til fællesskabet - ikke godt når enkelte personer eller i den sammenhæng interesseorganisationer ikke føler ansvar for til at bidrage til fællesskabet - men helt grinagtigt bliver det når - forudsat alment fungerende personer - som Per Ræbild der udover ikke at ville bidrage til fællesskabet beder om offentlighedens »forståelse« for autocampernes svære situation, og der føler grundlag for at stille krav.

Med hvilken begrundelse skulle autocampere være særligt fritstillet i forhold til almindelige campister, almindelige parkeringsgæster o.m.a. Jeg kunne forstå, såfremt særligt udsatte havde et naturligt behov og ønske om tilskud eller andet for at kunne holde ferie med offentligheden som bidragsgiver. Men det kan vel ikke betragtes som at være særlig udsat blot fordi man har købt en autocamper i stor størrelse!

»Campingpladerserne bliver desværre dyrere og dyrere« - ja en af grundende kunne jo bl.a. være, at nogle ikke vil være med i fællesskabet og i stedet finder det acceptabelt at campere ulovligt. Campingpladsernes økonomi har over en årrække været udfordret, så prisen for overnatning afspejler til fulde de omkostninger der er forbundet med overnatning.

»Har ikke behov for alle de faciliteter« - jamen i et fællesskab bidrager alle - der er vel ingen på en campingplads, der bruger toilettet, kiosken, swimmingpoolen eller køkkenet lige meget ... Men kan man tømme autocamperens toilet »gratis« eller »låne« lidt el er det for nogle ok - men sådan fungerer et fællesskab ikke.

»Autocampister kører forbi Silkeborg« - fint hvis Per Ræbilds holdninger skal være gældende - for hverken Silkeborg eller øvrige fællesskaber har behov for gratister af den kaliber som Per Ræbild er fortaler for. Alle øvrige autocampister der gerne vil bidrage til fællesskabet er ligesom alle andre betalende gæster meget velkommen til Silkeborg.


Ordet er ditMere Debat