Tip os log ind

Alternativet gik efter et grønt og socialt ansvarligt budget

22. september 2018, 08.53

Budget Jeg mener, vi kan være tilfredse med budgetresultatet og at Alternativet har haft en vigtig indflydelse i forhold til at sætte et grønt og socialt retfærdigt aftryk. Jeg havde klare prioriteter fra første forhandlingsdag.

Mine prioriteter var delt i to:

1. En mere grøn og demokratisk kommune.

2. En kommune hvor alle er med - også de udsatte.

De ting jeg særligt har kæmpet for og som er vigtige for mig, og som er med i budgettet er, mere biodiversitet i skovene, opprioritering af 1,5 medarbejder til grøn omstilling, penge til indsatsplaner - grundvand, flere penge til cykelstier, penge til indeklima, penge til energibesparelser på vejbelysning, borgerbudgetter til landsbyerne, øget budget på psykiatri og handicap, akut døgnplads på psykiatriområdet, psykiatrisk brobygger, øget borgerindragelse på jobcenteret, fritidspas til de fattige familiers børn, etablering af boliger til unge autister, afdækning af indgangen til psykiatrien. Områder jeg er særligt ked af ikke kom med er mikrolån til udsatte og penge til hjemmepasning af eget barn. Besparelser jeg gerne ville have været foruden er den kvarte procents besparelse på alle områder. Selvom jeg er tilfreds med budgettet kan vi sagtens blive en endnu grønnere og mere socialt ansvarlig kommune. Det vil jeg arbejde på bla. ved, at vi til næste års budgetforhandlinger har fået nedsat et udsatteråd, som kan kvalificere budgettet med nye budgetforslag, der sikrer, vi har en kommune hvor alle er med.

På det grønne område er jeg med i et nyopstartede 17/4 udvalg, som arbejder med nye bæredygtige tiltag og dem glæder jeg mig til at vi næste år kan få på budgettet.

Tak til byrådet for et godt budgetsamarbejde. Dejligt vi alle kunne stå sammen. Glæder mig allerede til næste år, hvor jeg igen vil argumentere for et grønt og socialt ansvarligt budget.


Ordet er ditMere Debat