Tip os log ind
Skanderborg Kommunes folkeskoler mangler 17 millioner kroner i at komme op på landsgennemsnittet, så skær ikke yderligere i området, opfordrer samlige 18 skolebestyrelser.
Foto: Colourbox

Alle Skanderborgs skoler i fælles front: Skær ikke på skoleområdet

Åbent brev til byrådet før 1. behandlingen af 2019-budgettet i dag
05. september 2018, 10.34

GALTEN/RY/SKANDERBORG Bestyrelsene ved alle ved Skanderborg Kommunes 18 folkeskoler danner fælles front mod udsigten til nye nedskæringer på skoleområdet.

Byrådet skal finde 22 millioner kroner for at få enderne til at nå sammen i 2019-budgettet. Men skolerne bør holdes udenfor spareplanerne, opfordrer skolebestyrelserne i et fælles brev til byrådet.

De peger på en nylig oversigt, som DR har lavet, der viser, at Skanderborg gennem de seneste 10 år er den kommune i hele landet, der har brugt færrest penge pr. elev på at renovere og bygge nye skoler. Samtidig med, at elevtallet er steget betydeligt.

Faktisk skulle budgettet løftes med 17 millioner kroner for at komme op landsgennemsnittet, fremhæver skolebestyrelserne.

De mener samtidig, at det »kan slide på den politiske troværdighed«, hvis byrådet efter sidste års budget, der var det bedste i mands minde, nu vil til at skære igen.

»I skolebestyrelserne er vi bekymret for at kunne drive skole for et beløb, der reduceres yderligere«, skriver de 18 bestyrelser.

Det fælles brev er fremsendt umiddelbart før, byrådet i eftermiddag har 1. behandling af 2019-budgettet.

sinn


Ordet er ditMere Ry-Galten