Tip os log ind
Foto: Torben Larsen

Alderslyst er ikke offer for udviklingen

30. juli 2018, 13.31

Rekreative områder Min gode ven Vagn Larsen havde i lørdagsavisen endnu et af sine velkendte indlæg, hvor han prøver at tegne et billede af, at Alderslyst er et offer for den udvikling, der er sket de seneste år i Silkeborg - som Alderslyst jo i øvrigt er en del af. I hans barndom var der en masse rekreative arealer, som han ikke kan finde i dag. De er angiveligt blevet plastret til med boliger. Og det skyldes efter hans mening, at ingen byrådsmedlemmer - heller ikke de få, der har været bosat i Alderslyst - har interesseret sig for bydelens interesser.

Jeg er helt uenig med Vagn Larsen i den sidste påstand, og dermed også i hans opfattelse af, at Alderslyst nærmest er blevet offer for udviklingen. Faktisk mener jeg, at Alderslyst har fået sin store del af udviklingen, fordi et fremsynet byråd i 1990 lavede den Borgergadeplan, som man har styret efter lige siden, og som har skabt en masse udvikling. Prøv at gå en tur på Borgergade fra Ansvej til Nørrevænget, og prøv at huske tilbage til tiden før 1990.

Jeg er ikke som Vagn Larsen barnefødt i Alders-lyst. Jeg er født på køkkenbordet på Pandurosvej 3, 1. sal, men jeg har dog boet i Alderslyst i 40 år, hvoraf jeg sad i byrådet i 32, og jeg er faktisk stolt af at have været med til, sammen med daværende borgmester Jørn Würtz, at tage initiativ til Borgergadeplanen.

Det er selvfølgelig rigtigt, at kolonihaverne ved Lupinvej og Resedavej er væk og erstattet af et stort boligbyggeri. Det skete for snart 50 år siden. Men hvis man går en tur i området, hvilket kan anbefales, så kan man jo opleve, at der er kæmpestore, nyanlagte rekreative områder - langt flere, end da der var kolonihaver!

Det er lidt tankevækkende, at selvom kommunen nedrev næsten alle boligerne ud mod Borgergade mellem Lupinvej og Nørrevænget, og dermed skabte et nyt stort rekreativt område i tilknytning til boligblokkene, så er der så godt som ingen, der benytter dette nye grønne område. Dette bare en bemærkning til Vagn og alle andre, der efterlyser grønne områder. Brug dog dem, der findes!

Det samme kan siges mht. den så længe diskuterede plan om boligbyggeri på arealet på hjørnet af Sølystvej. Det areal har ligget næsten ubenyttet hen, siden kommunen opkøbte og nedrev de mange huse, der lå i området. Men det er vigtigt at huske, at man opkøbte de gamle huse med henblik på at skabe nyt byggeri jfr. Borgergadeplanen. Og det gjorde man også, da man opkøbte husene på det nordlige hjørne af Sølystvej. Her venter et nyt slagsmål om dispensation fra søbeskyttelseslinjen. Ja, man læste rigtigt: Søbeskyttelseslinjen! På nordsiden af Sølystvej ...


Ordet er ditMere Debat