Tip os log ind
Gitte Willumsen (V), formand for sundheds- og ældreudvalget, er godt tilfreds med, at egenbetalingen er blevet fjernet.

Akutpladserne bliver gratis for borgerne

Borgere slipper fremover for at betale for at blive indlagt på akutpladser i Silkeborg Kommune
09. september 2018, 07.02

SILKEBORG Sundheds- og ældreudvalget har netop besluttet, at Silkeborg Kommunes to akutpladser fremadrettet skal finansieres af kommunen.

Det betyder, at der fremover ikke længere vil være nogen egenbetaling for brug af Silkeborg Kommunes to akutpladser.

Akutpladserne er til borgere, der akut har brug for højt kvalificeret observation, pleje og eller lægeordineret behandling, men hvor hospitalsindlæggelse ikke er nødvendig.

Det kan foreksempel være i forbindelse med forværring af en kronisk lidelse, ved akut opstået sygdom eller på grund af faldtilfælde.


Bør være kommunal udgift

Kommunens to akutpladser ligger på Gødvad Plejecenter, hvor der er sygeplejersker til stede hele døgnet, som kan foretage faglige vurderinger af for eksempel smertestillende behandling eller vurdere, hvornår en lægeordineret behandling skal sættes i gang.

- Jeg er godt tilfreds med, at vi har fjernet egenbetalingen på akutpladserne, som mange andre kommuner efterhånden også har gjort. Akutpladsen er i de fleste tilfælde et alternativ til en hospitalsindlæggelse, så synes jeg, at det er helt rimeligt, at kommunen betaler den udgift, siger Gitte Willumsen (V), formand for sundheds- og ældreudvalget, i en pressemeddelelse.


Høj grad af livskvalitet

Et ophold på en akutplads kan som udgangspunkt vare op til tre dage. Og herefter bliver borgeren typisk henvist til en af kommunens midlertidige pladser. Her er målet at hjælpe borgeren tilbage til egen bolig så selvhjulpen som muligt og med den højest mulige grad af livskvalitet.

- Målet er altid at få borgerne hjem i vante rammer, så de kan fortsætte den hverdag, de kender. Vores opgave er at give dem så gode forudsætninger som muligt. Vi tror nemlig på, at det giver livskvalitet at kunne mestre hverdagen selv, slutter Gitte Willumsen.


Ordet er ditMere Silkeborg