Tip os log ind
Hele familien kan være med, når der skal ryddes op i natur og vejsider.
Foto: Jakob Stigsen Andersen

Affaldsindsamling i ni byer

Borgerne går på gaderne med affaldssække
06. april 2016, 14.00

GJERN På søndag den 10. april er det den store affaldsindsamlingsdag i den tidligere Gjern Kommune.

Det er på den lokale forening Gjern Naturs initiativ, at der hvert eneste år bliver ryddet grundigt op i en række byer, landsbyer og lokalsamfund.

Denne gang er der organiseret indsamling og oprydning i Skorup, Fårvang, Truust, Horn, Grauballe, Sminge, Sorring, Toustrup og Gjern.

Oprydningen foregår langs gader og veje og på lokalområdernes grønne arealer. Er man forhindret i at deltage på selve dagen, kan man forinden få udleveret en indsamlingspose i forvejen og påtage sig at rydde op på en specifik strækning. På selve indsamlingsdagen får man også udleveret indsamlingsposer samt gule refleksveste, så man kan færdes mere trygt i vejsiderne.

Når affaldet er samlet sammen, har Silkeborg Kommune lovet at bortskaffe resultatet af dagens arbejde.

Som sidste år vil der også i år være mulighed for fra Gjern at løbe en affaldstur i skoven eller naturen og her få samlet eventuelt affald ind. Så får man både lidt frisk luft og løbet i en god sags tjeneste. Det er Gjern Løbeklub, der er med på idéen.

Man mødes ved de aftalte steder til information og rutefordeling, og derefter får man typisk ca et par timer for at samle så meget affald som muligt. Det er en god lejlighed til at få lidt motion og en hyggesnak med andre deltagere.

I år er indsamlingsstedet i Fårvang flyttet til Lærkevej 30, hvor man så starter med kaffe og rundstykker hos Ruth Rasmussen. I Skorup er der også sket ændringer, idet man nu starter hos Birthe Søndergård, Thorsøvej 39. Her er der også en forfriskning, når indsamlingen er slut.

Igen i år vil der være en konkurrence om, hvem der finder det mest mærkelige eller specielle affald. Indsamlingen starter de fleste steder mellem kl. 9 og 10.


Ordet er dit