Tip os log ind
  • 1/: Den nye Ford Focus, som netop er lanceret i den halvøje Active-version, er den mest solgte bil i april.
    Foto: Jens Overgaard
  • 1/: Citroën C3 holder sig i toppen og sælger pænt, blandt andet på grund af kampagnetilbud.
    Foto: Christian Schacht
  • 1/: Skoda Octavia afløses snart af en ny model, men hænger fast med et godt salg i april.
    Foto: Christian Schacht

Afdæmpet bilsalg i april efter heftig marts

Salget af nye biler dykkede i april efter en rekordstor marts måned. Den nye Ford Focus blev den mest solgte model
10. maj 2019, 08.35

salg Foråret har budt på bølgeskvulp af de helt store på bilsalgsfronten. Her landede salget i marts på 16.183 biler, hvilket er omkring 2.500 under samme måned i fjor. Men der er en forklaring. Marts var med et salg på et pænt stykke over 26.000 biler nemlig den største nogensinde. Her blev det ekstraordinært store salg drevet af de bebudede prisstigninger, efter bilerne var beregnet med den nye WLTP-norm for brændstof. De stigninger blev dog afblæst efter en politisk aftale i 11. time, men markedet må siges at være mættet for en stund.

Gunni Mikkelsen, som er direktør for De Danske Bilimportører, har taget den meget positive kasket på i en kommentar til salget, hvor han sammenligner årets første fire måneder med samme periode i fjor.

- Samlet set på årets første fire måneder kan vi konkludere, at salget fortsat er på et ganske højt og på et meget tilfredsstillende niveau. April måneds personbilsalg har givetvis været præget af påsken samt det forhold, at måneden før var rekordagtig høj. Men hvis vi blot sammenligner de seneste fire måneder med samme periode sidste år, er vi fuldstændig på højde med 2018 og endda en knap ni procent over, siger han.


Kampagne-tilbud

Toppen af aprils bestsellere bærer dog også præg af, at det er en måned, som er usædvanlig. Her ligger Ford Focus nummer et, fulgt af Citroën C3 og Skoda Octavia, mens ellers normale bestsellere som Nissan Qashai, Peugeot 208 og Toyota Yaris er skubbet langt ned ad listen. Det er dog med forholdsvist beskedent antal, at Ford Focus besætter førstepladen: 553. Det var et antal, der i januar, hvor Peugeot 208 på førstepladsen solgte 978 biler, rakte til en fjerdeplads. Når det er sagt, skal man ikke underkende den nye Ford Focus, der blev valgt af de danske motorjournalister som Årets Bil 2019.

Citroën C3 klarer sig også godt takket være kampagnetilbud, mens Skoda også gør en indsats for Octavia. En klassiker som VW Golf hænger stadig på midt i feltet, selv om en ny model vises senere på året. I det hele taget er VW godt med over hele linjen, også i en tyndere måned som april, hvor tidligere tiders bestseller, VW Up, dog er røget ned i bunden på en 20. plads. De andre mikrobiler, Toyota Aygo og Citroën C1, er dog også langt nede af listen. I det hele taget lå feltet tæt på de første pladser af top 20-listen, hvor hele tre bilmodeller, som noget helt usædvanligt, havde nøjagtigt ens antal indregistreringer.

Elbilerne holdt dampen oppe i april med 458, mens plug-in-hybriderne mistede noget af pusten og kom ud på vejene i et antal af 170 eksemplarer.


Ordet er ditMere Erhverv