Tip os log ind

83-årig kvinde »fulgt hjem« efter indkøbstur - lod sig ikke narre

Politiet mener, det var et forsøg på tricktyveri, men den 83-årige kvinde lod sig ikke narre
07. december 2018, 13.05

HAMMEL En ældre kvinde fra Hammel blev torsdag udsat for noget, som Østjyllands Politi mener var et forsøg på tricktyveri.

Kvinden lod sig dog ikke sådan narre og fik sendt gerningskvinden væk med uforrettet sag.

Den 83-årige var torsdag ved 15-tiden på indkøbstur i Rema 1000 på Tielemannsvej j i Hammel. I butikken tog en ukendt kvinde kontakt til den 83-årige, og gjorde hende opmærksom på, at hun havde tabt en 100 kr-seddel.

Da sedlen ikke tilhørte den ældre kvinde, gav hun den i stedet til personalet og betalte for sin varer med sit dankort.

Den ældre kvinde gik herefter hjem på sin bopæl, men nogen har tilsyneladende fulgt efter.

Da den 83-årige ville låse døren efter sig, satte en kvinde foden i klemme og tog den ældre kvindes taske fra rollatorkurven og gennemrodede den. Den ældre kvinde havde dog sikret sig, at pungen lå i inderlommen på hendes jakke, og hun fik sendt den ukendte kvinde væk fra stedet.

Der var ikke tale om, hverken trusler eller vold, hvorfor politiet kalder det et forsøg på tricktyveri.

Den ældre kvinde mener, at den ukendte kvinde var identisk med kvinden i Rema 1000, der havde gjort hente opmærksom på den tabte 100 kr.-seddel, og har givet politiet et signalement at gå efter.


Politiet: Put pungen i lommen

Sagen viser, at det er en rigtig god ide at have sin pung på sig - meget gerne i en inderlomme på jakken, hvor den er svær tilgængelig for andre, frem for i en pung, lyder det fra Østjyllands Politi.

Politiet véd ikke med sikkerhed, hvorfor den ukendte kvinde lavede tricket med at gøre opmærksom på den tabte 100-kroner-seddel i Rema 1000.

- Vi har før set, at det brugt til at lave en afledning, så man kan stjæle en pung op af en taske, men så har der været to gerningsmænd, og det var ikke tilfældet her, siger kommunikationsmedarbejder Janni Lundager.


Signalement

Kvinden beskrives som østeuropæisk af udseende

30-50 år

160-170 cm høj

Almindelig af kropsbygning

Lys i huden - sort hår

Var iført mørkt tøj og mørk kasket med noget hvidt på

Talte et fremmedsprog

Ordet er ditMere 112