Tip os log ind
62 spejdere mellem fem og 11 år var med, da Sct. Georgs Gildet i Hammel søndag arrangerede det årlige Pøt Mølle Løb. Her et glimt fra sidste års udgave.

62 børn var med til Pøt Mølle Løbet

Børn fra Ulstrup, Thorsø og Hammel konkurrerede i spejder-færdigheder
29. april 2019, 14.35

HAMMEL Hele 62 spejdere mellem fem og 11 år var med, da Sct. Georgs Gildet i Hammel søndag arrangeret det årlige Pøt Mølle Løb. Deltagerne kommer fra Ulstrup, Thorsø og Hammel. Løbets titel var i år På tur i Danmarkshistorien.

Spejderne skulle besøge syv forskellige seværdigheder. Blandt andet »Ribe«, hvor byen i vikingetiden var en vigtig handelsby. Her skulle de fremstille en pung. De var også en tur i Kolding på Koldinghus, der som bekendt brændte, da spanske soldater syntes, at de frøs, og derfor fyrede for. Spejderne havde også fået et hjemmeopgave. De skulle fremstille et skjold. Det fik de også brug for, da de på en post skulle beskytte sig mod kasteskyts.

- Igen i år havde vi en fælles afslutning, hvor patruljerne skulle konkurrere i en vandstafet. De skulle transportere vand på en båre, og også her slukke en fakkel, men nu med et krus vand. Det var en aktivitet, som spejderne gik meget entusiastisk op i, fortæller Carsten Lund fra Pøt Mølle Løbet.

Løbet startede søndag morgen i overskyet vejr, men som dagen skred frem, kom solen frem. Alle fik et stofmærke til at sy på uniformen, som bevis på deltagelse i Pøt Mølle Løbet 2019.


Ordet er dit