Tip os log ind
Nu ruller det for skaterne. Her initiativtager Claus Hvass (tv) med Klaus »Busser« Andersen
Foto: Jens Anker Tvedebrink

450.000 kr. på vej til skatepark

Galten får snart sig egen skatepark
16. juni 2014, 19.52

GALTEN Med en start-bevilling på 450.000 kroner sætter politikerne nu for alvor fart på arbejdet med en skatepark på Bytoften i Galten.


Pengene skal bruges til at hyre bistand fra landskabsarkitekt, ingeniør og skate-ekspert til at få udformet et endeligt projekt, der igen kan danne grundlag for ansøgninger til fonde om yderlig støtte. Parken skal ikke kun være for skateboard-kørere, men også indrettes med zoner til løbehjul, rulleskøjter og BMX-cykler. Byrådet har bevilget i alt op til to millioner kroner efter krone-til-krone princippet. De første 450.000 kroner modsvares af, at initiativgruppen allerede har indsamlet penge, sikret sig rabatter og udført friviligt arbejde for et tilsvarende beløb, fremgår det af indstillingen fra kultur- og planchef Bente Hornbæk.


Kultur- og Sundhedsudvalget har sagt god for forslaget, og det samme ventes Økonomiudvalget at gøre på onsdag, hvorefter de 450.000 kr. kan frigives ved byrådsmødet 25. juni.


Der er dannet en bredt sammensat styregruppe, der udover skatere tæller repræsentanter for Projektforum Galten-Skovby, Galten FS, Galten Markedsføringsforening, Galten Bibliotek, Biohuset og kommunale embedsfolk. Styregruppen skal så for indsamling af fondsmidler og varetage den lokale dialog med berørte borgere.


Ordet er dit