Tip os log ind

Forskellene er for store til en SV-regering

23. maj 2019, 12.57

SAMARBEJDE I Socialdemokratiet tror vi på det brede samarbejde i dansk politik. Sammen kan vi stoppe den stigende ulighed. Sammen kan vi bekæmpe klimakrisen. Og sammen kan vi passe bedre på vores ældre. Der er mange partier, vi kan gøre meget med. Men forskellene mellem Socialdemokratiet og Venstre er for store til, at vi kan gå i regering sammen efter valget.

Det undrede også mange, da Lars Løkke Rasmussen i sidste uge luftede muligheden for en regering med Socialdemokratiet og Venstre. For selvom der er meget, vi kan blive enige om, er forskellene ikke til at tage fejl af.

Venstre har forsøgt at skære ned på velfærden, forhøje pensionsalderen og indføre topskattelettelser. Og Løkke vil gennemføre en kæmpe centralisering af sundhedsvæsenet. Det er vi lodret imod. I Socialdemokratiet vil vi stoppe centraliseringen, styrke den nære velfærd og indføre en ny ret til tidlig folkepension.

Løkkes centraliseringen af sundhedsvæsenet vil betyde, at de regionale politikere, der hver dag værner om vores lokale interesser i Silkeborg, bliver erstattet med embedsmænd på kontorer langt væk. Det vil betyde et farvel til vores lokale politikere i Region Midtjylland, der i mange år har kæmpet imod embedsmændene. Og som sidste år sikrede, at der fortsat er en akutfunktion på Silkeborg Sygehus. På trods af embedsmændenes forslag om at nedlægge den.

Jeg går til valg på at forhindre Løkkes centraliseringsøvelser. Jeg vil bevare vores folkevalgte politikere til at kæmpe for borgerne i Silkeborg og vores lokale sygehus. Og man skal vide, hvad man får, når man stemmer på Socialdemokratiet.

Derfor kan vi ikke gå i regering med et politisk parti, der står i spidsen for politik, der er stik imod, alt hvad Socialdemokratiet står for. For selvom der er meget, vi kan blive enige om, er forskellene ikke til at tage fejl af. Og de er for store til, at der kan dannes en regering med Venstre og Socialdemokratiet efter valget.

Vil man ha' en socialdemokratisk regering, så skal man stemme på Socialdemokratiet. Og gerne personligt på den lokalt opstillede kandidat.


Ordet er ditMere Debat