Tip os log ind

Favrskov Talent vokser i omfang

- På sigt ønsker vi at kunne tilbyde Favrskov Talent til elever fra alle kommunens skoler, siger skolechef Anne Gammelby Lybecker
15. april 2019, 17.21

FAVRSKOV Skolegang og masser af sport er en rigtig god kombination for mange unge mennesker.

Det viser pilotprojektet Favrskov Talent, der blev sat i gang i oktober sidste år og er kørt her frem til påske


Flere skoler og sportsgrene

Resultaterne er så gode, at projektet fra næste skoleår udvides på flere måder. Dels vil unge fra flere skoler få chancen, og dels vil flere idrætsgrene komme med.

Hidtil har det kun handlet om håndbold og basketball og 27 udskolingselever fra Østervangskolen og Hadsten Skole har været med i Favrskov Talent, som er et samarbejde mellem Favrskov Kommune og de lokale idrætsforeninger.

Fra næste skoleår vil også elever fra Hadbjerg Skole og Haldum-Hinnerup Skolen få chancen, og nu kommer også fodbold og e-sport på programmet.


Alle skoler skal med

- På sigt ønsker vi at kunne tilbyde Favrskov Talent til elever fra alle kommunens skoler, men det er forbundet med en hel del logistik og økonomi, så den udvikling må komme i det tempo, som er muligt, siger skolechef i Favrskov, Anne Gammelby Lybecker.


Positive tilbagemeldinger

Det første forløb har været positivt.

To gange om ugen har 10 af de unge trænet basket og 17 andre trænet håndbold i et miks af fysisk træning, spiltræning og teori om eksempelvis kost, træning og idrætspsykologi.

Alle involverede - elever, forældre, lærere og trænere - har nu evalueret forløbet, og der er mange positive tilbagemeldinger: Eleverne udvikler sig både sportsligt og personligt, de får nye venskaber, de tager ansvar og får overskud.

Til det, der kan være en udfordring, hører, at de unge en gang om ugen skal stå tidligt op for at nå træningen, og samtidig skal koordinere i forhold til undervisningen og lektierne i de fag, man går glip af på grund af træningen. Elite-idrætsudøvere kan i begrænset omfang fritages fra undervisning.

- Mod på mere

Anne Gammelby Lybecker, glæder sig over de overvejende positive erfaringer med Favrskov Talent.


Informationsmøde

- Pilotprojektet har vist os, at eleverne på flere plan får noget ud af at fokusere på deres sportsgren. Samtidig opbygger vi en tradition for, at man også lokalt kan dygtiggøre sig uden at skulle rykke væk fra det lokale miljø. Vi har gjort os nogle gode erfaringer med pilotprojektet, og vi og klubberne har heldigvis fået mod på mere, lyder det fra skolechefen.

2. maj er der informationsmøde om det kommende forløb i Vestjysk Bank Arena i Hadsten.


Ordet er ditMere Favrskov-Hammel