Tip os log ind

Hjælp til danske virksomheder, ja tak

15. februar 2019, 12.50

ARBEJDSKRAFT Det går ret godt i Danmark for tiden. Rekordmange er i arbejde, og ledigheden falder måned for måned. Faktisk kører hjulene så godt rundt, at mange danske virksomheder mangler kvalificeret arbejdskraft. Der er titusindvis af stillinger, som ikke bliver besat, fordi den rigtige arbejdskraft mangler. Jobparate ledige kan bidrage til at løse en del af problemet, hvis flere er villige til at søge job, der for eksempel ligger uden for deres fagområde eller lidt længere væk fra bopælen, end de måske oprindeligt havde tænkt sig.

Men derudover er det vigtigt, at vi sørger for, at danske virksomheder også får bedre muligheder for at rekruttere udenlandsk arbejdskraft. Der er i dag mange bureaukratiske snubletråde og lange sagsbehandlingstider, som besværliggør denne rekruttering. Derfor er vi i Dansk Erhverv glade for, at regeringen nu har fremsat et lovforslag, der indeholder en række initiativer, som kan bidrage til, at virksomheder får bedre forudsætninger for at tiltrække og fastholde udenlandsk arbejdskraft. Nu håber vi, at der så er flertal bag regeringens forslag.

Det er ikke et spørgsmål om enten dansk eller udenlandsk arbejdskraft. Det er der for det første for mange ledige job til. Og for det andet, så har danske jobansøgere hjemmebanefordel, fordi de kan sproget og forstår den arbejdspladskultur, som vi har i Danmark, bedre end andre. Udenlandsk arbejdskraft, der er ansat på virksomheder i Danmark er med til at trække en del af læsset, finansiere velfærd og skabe økonomisk vækst i Danmark. Det samme kan man til gengæld ikke sige om udenlandsk arbejdskraft, der løser opgaver for danske virksomheder i udlandet.


Ordet er ditMere Debat