Tip os log ind
Kansas City Stompers - med Rikke Mølgaard ved mikrofonen. ?
Foto: Pr-foto

Danmarks ældste band på besøg

Med sig har de den kendte sanger Rikke Mølgaard
27. august 2018, 17.52

IKAST På lørdag blændes der atter op for frokostjazz i Bakkehuset. Det første orkester på scenen er Danmarks ældste professionelle band, Kansas City Stompers, som blev startet i 1951 med klarinettisten, Niels Abild, i spidsen.

Han er still-going-on i orkestret, som ellers nu er blevet erstattet med en række af landets bedste musikere. Navnet stammer fra byen Kansas City, som var et musikalsk kraftcenter i 1930'erne, og for Niels Abild var det et oplagt navn til hans orkester.

Repertoiret spænder vidt fra New Orleans-jazz, dixieland-musik, swing og til rock, blues og samba.


Daimi, Gitte og Otto i front

Gennem årene har orkestret spillet sammen med store stjerner inden for jazzmusikken, har udgivet utallige cd'ere og deltaget på festivaller i ind og udland. Som vokalsolister har man kunnet møde eksempelvis Gitte Hænning, Daimi og Otto Brandenburg.

Til frokostjazzen på lørdag præsenterer Niels Abild den dygtige og populære sangerinde Rikke Mølgaard, som kan boltre sig i mange stilarter.

Bag hende står en flok garvede musikere, som nok skal leve op til de stolte traditioner, der er varemærket for Kansas City Stompers.

Rikke Mølgaard har sunget med Big Fat Snake, Stig Rossen, Johnny Logan, Johnny Madsen og DR's Bigband og har været kåret som musicalstjerne.

Hun er dog ikke hel ubekendt med repertoiret, da hun har været en del af Kansas City Stompers i 19 år.


Ordet er ditMere Ikast