Tip os log ind
  • 1/: Susanne Kalmar interesserer sig fortsat for kvindekroppen. Nu arbejder hun meget med motiver fundet indenfor ballet og dans - i den serie der kaldes »Stankelben«, hvor hun også arbejder med stærkere farver.
  • 1/: Susanne Kalmar skiftede i 2011 Bornholm ud med det midtjyske, og her er dyr blevet en ny stor inspirationskilde.

Svenstrup-kunstner fanger dansens flygtige bevægelser

Men Susanne Kalmar, der er udstillingsaktuel i Ulstrup, holder også meget af at male dyr
07. august 2018, 12.00

ULSTRUP Maleren og tegneren Susanne Kalmar udstiller i august og september en række af sine flotte værker i Ulstruphallen.

Susanne Kalmar bor i dag i Svenstrup med sin mand. Men hun kommer fra Bornholm og debuterede i 2004 som billedkunstner med udstillingen »Nøgne, bornholmske kvinder« , der fik stor eksponering i både bornholmske og landsdækkende medier.


Ballet og dans

Susanne Kalmar interesserer sig fortsat for kvindekroppen. Nu arbejder hun meget med motiver fundet indenfor ballet og dans - den serie der kaldes »Stankelben«, hvor hun også arbejder med stærkere farver.

Også dyr er blevet en stor inspirationskilde for kunstneren, der skiftede Bornholm ud med det midtjyske i 2011.


Fanger dyrene med kameraet

- Det sidste inspireret af at være flyttet til det jyske, hvor jeg går rundt med mit kamera og »fanger« dyrene i deres rette element og bruger fotos til inspiration.

- Jeg holder meget af det bevægelige og levende, hvad enten det er en balletdansers fuldendte kontrol over sin krop eller den dovne og nysgerrige ko på marken, som bare MÅ se, hvad jeg går og laver.


En dag på balletten

- I starten, da jeg malede balletbilleder, var det efter fotos i bøger og på internettet - indtil jeg mødte Diana Cuni. Diana er solist ved Det Kgl. Teater, hende har jeg fulgt en dag på teateret med mit kamera, hvor hun trænede og instruerede en ballet. Disse fotos er i dag grundlag for mine balletmalerier og tegninger, fortæller Susanne Kalmar.

Da hun sin tid slog igennem på Bornholm var det som Susanne Sarup. Siden har hun taget sin mands efternavn og hedder nu Susanne Kalmar.

Hun har gennem årene stået bag adskillige udstillinger i virksomheder, gallerier og kunstforeninger ligesom hun har deltaget på kunstmesser.

Hendes nye udstilling kan ses i august og september i Ulstruphallens åbningstider.


Ordet er ditMere Favrskov-Hammel