Tip os log ind
Googles ejer, Alphabet, tjente styrtende på reklamer i første kvartal.
Foto: Reuters/steve Marcus

Googles ejer skovlede penge ind i første årets kvartal

Alphabet, der ejer Google, har haft et forrygende første kvartal med voldsom vækst i salget og overskuddet
24. april 2018, 07.56

Udland Alphabet, der ejer internetgiganten Google, kan fremvise en solid vækst for de første tre måneder af 2018.

Omsætningen - de penge, der kommer ind i butikken - steg med en fjerdedel til 31,1 milliarder dollar - 189 milliarder kroner.

- Vores fortsat stærke omsætningsvækst reflekterer vores globale momentum.

- Vi har et klart sæt af spændende muligheder foran os, og vores stærke vækst tillader os at investere i dem med selvtillid, skriver finansdirektør i Alphabet Ruth Porat i regnskabet.

Nettoresultatet - de penge, der er tilbage, når alle regninger er betalt - blev næsten fordoblet til 9,4 milliarder dollar. Det svarer til, at Alphabet tjente 635,7 millioner danske kroner hver dag i årets tre første måneder.

Det var dog stærkt hjulpet af, at Alphabet grundet nye regnskabs- og skatteregler kunne indtægtsføre tre milliarder dollar fra sine værdipapirer i kvartalet.

Klart den største del af Alphabets indtægter kom som vanligt fra Google. Reklamer fra hjemmesider som Google, YouTube og Gmail, som Google ejer, indbragte 22 milliarder dollar i kvartalet.

Google kunne da også i kvartalet notere sig, at antallet af klik på selskabets hjemmesider, der udløste klingende mønt i kassen, steg med 59 procent i perioden sammenlignet med første kvartal 2017.

Fra hjemmesider, der bruger Googles reklameservices som Adsense og AdMob, kom der 4,6 milliarder dollar.

Uden for reklameverdenen omsatte Alphabet for 4,4 milliarder dollar på ting som køb af apps eller køb i apps til smartphones i Google Play, Chromecast og Google Play Music.

Divisionen Other Bets, der dækker over Alphabets mere langsigtede og eksperimenterende forretninger, omsatte for 150 millioner dollar.

Divisionen bar præg af, at den arbejder med nye og uprøvede idéer. I kvartalet tabte den 571 millioner dollar.

/ritzau/


Ordet er ditMere Udland