Tip os log ind

Lad os få flere dygtige udlændinge til Danmark

14. februar 2018, 11.54

Arbejdskraft Der er heldigvis mange udlændinge, som er taget her til landet for at arbejde. Når jeg siger heldigvis, så er det naturligvis, fordi vi har god brug for dem. Vi befinder os lige midt i et økonomisk opsving, og det opsving var for længst løbet surt i det, hvis ikke virksomhederne havde fået god hjælp udefra.

Hvis vi ser på dem, som kommer ind via den såkaldte beløbsordning, så viser nye tal, at de skæpper godt i statskassen. En helt ny analyse fra Finansministeriet viser, at de knap 6.000 personer, der befinder sig i Danmark på ordningen i dag, tilsammen årligt bidrager med intet mindre end en milliard kroner i statskassen. Så det er altså en såkaldt win-win for både virksomheder og samfundet.

Lige nu går grænsen for, hvor meget man skal tjene for at kunne arbejde i Danmark, på 418.000 kroner. Det er for højt i vores optik. Vi vil gerne have den sænket, så vi kan få flere dygtige udlændinge hertil. Det kan for eksempel være et ungt IT-talent, som i dag ville have svært ved at komme ind på beløbsordningen.

I øvrigt er det vigtigt at pointere, at dygtig udenlandsk arbejdskraft trækker øget vækst og produktivitet med sig. På lidt mere jordnært dansk betyder det, at udlændinge er med til at skabe flere arbejdspladser i Danmark, som igen kommer alle til gode. Det er altså et falsk billede, hvis nogen skulle finde på at stille det sådan op, at udlændinge kommer og »stjæler« arbejde fra danskere. Tværtimod. De skaber vækst og arbejde her i landet.


Ordet er ditMere Debat