Tip os log ind
Hans Krabbe, chefredaktør hos Midtjyllands Avis.
Foto: Martin Ballund

Avisen får ny politisk analytiker: Varedeklaration på Frank Borch-Olsen

01. februar 2018, 12.41

LEDER Som lokalt medie, der agter at fastholde de eksisterende læsere og gerne lokke nye læsere til, har vi på Midtjyllands Avis en stedsegrøn forpligtigelse til at forny os. Prøve genrer af. Søge grænser og vedvarende udfordre rammerne for, hvordan vi holder os skarpe og vedkommende.

Derfor er vi glade for i dagens avis at kunne præsentere den tidligere konservative viceborgmester i Silkeborg Kommune og tidligere formand for Vej- og Trafikudvalget, Frank Borch-Olsen, som avisens nye, politiske analytiker.

Dækningen af den lokale politiske scene i både fredstid og kampsituationer er i forvejen et højt prioriteret område. Som lokalt medie er Midtjyllands Avis alene om fra dag til dag at følge situationen på rådhuset og de lokale folkevalgtes gøren og laden. Det har vi til sinds at blive ved med, og med reporter Jesper Rosenquist på stofområdet er vi stærkt dækket ind.

Med engagementet af Frank Borch-Olsen som ny politisk analytiker agter vi at lægge nye lag på den i forvejen intensive dækning af det lokale politiske landskab.

Frank Borch-Olsens rolle bliver at agere sparringspartner for Jesper Rosenquist og den øvrige redaktion. Et par ekstra øjne og ører ude i det politiske landskab. Og ikke mindst en ekstra, skarp hjerne til at analysere på de begivenheder og strømninger, der er. Frank Borch-Olsen har selv en skarp og konkret pen, og han kommer da også til at optræde i avisen med egen klumme, når anledningen er der.

Jamen, vil reaktionerne fra nogle fronter givetvis være: »Frank Borch-Olsen er jo konservativ. Hvordan kan han så være fair, upartisk og neutral? Og kommer han ikke bare til at fremme konservative synspunkter i avisen?«

Den snak har vi naturligvis haft med Frank Borch-Olsen. Gennem årene i byrådet har vi oplevet ham som en fornuftig mand, selv under heftig beskydning. Han går efter bolden, ikke efter manden, og vi er ikke i tvivl om, at Frank Borch-Olsen nok skal formå at håndtere sin nye rolle. Han skal gøre os alle klogere på, hvad der sker i byrådssalen. Han skal forklare, hvorfor politikerne handler, som de gør. Han skal perspektivere. Og han skal hjælpe os med at rette projektørerne mod de væsentligste emner.

For læsernes skyld. Fordi vi gerne vil mere vid, bid og holdning i Midtjyllands Avis.

Avisens leder?

Den rører Borch-Olsen aldrig.

Selv om han endda har revet partimedlemsskabet itu.


Ordet er ditMere Debat