Tip os log ind
14 elever fra Levring Efterskole er blevet sendt hjem kortvarigt.

Efterskole-elever sendt hjem for natterenderi

14 elever fra Levring Efterskole sendes hjem på en »mindre tænker« efter overtrædelse af skolens reglement om natterend. Om end forstander, Kim Thynebjerg, er ærgerlig over situationen slår han fast, at skolens regler er til for at blive overholdt
06. december 2017, 13.06

LEVRING 14 elever fra Levring Efterskole er blevet sendt hjem et par dage efter natterenderi.

Reglerne er sådan set klare nok, skriver skolen i en pressemeddelelse.

Et efterskoleophold på Levring Efterskole er ikke foreneligt med det såkaldte natterendsfænomen, hvor eleverne befærder sig på skolens område uden for den aftalte indetid. I tidsrummet 22.15 og til 06.00 næste morgen skal elever opholde sig på værelserne.

Således var det heller ingen overraskelse for eleverne da forstander, Kim Thynebjerg, ved sin tiltrædelse tilbage i oktober 2017 atter bekendtgjorde skolens holdning til netop dette: Al aktivitet uden for aftalt tid er forbudt - en regel der i øvrigt findes på de fleste efterskoler rundt om i landet.

Ikke desto mindre brød 14 elever natten til mandag d. 4 december denne regel, og står nu til en kortvarig hjemsendelse, hvorfor julestemningen for de pågældende bliver afbrudt et par dage.

Selv er Kim Thynebjerg »ærgerlig over hændelsen«, og havde da helst været foruden beslutningen om hjemsendelse, men slår fast, at skolen og ledelsen er fast besluttet på at overholde regler og rammer, hvorfor man handler på sådanne overtrædelser. På den måde håber man, at kunne undgå lignende hændelser fremover.

Skolens reglement tages alvorligt, og er i bund og grund med til at opretholde de faste rammer der gør, at hverdagen fungerer på skolen. Endvidere er det fra skolens side også et spørgsmål om sikkerhed.

- Eleverne er skolens ansvar, og vi er nødt til at have nogle rammer for at kunne stille sikkerhed for eleverne selv og deres forældre, oplyser Kim Thynebjerg.


Ordet er ditMere Kjellerup