Tip os log ind

15-årig dreng var bevæbnet med peberspray og strømpistol

Drengen er sigtet for overtrædelse af våbenloven
17. marts 2019, 09.26

SILKEBORG Den gik ikke.

Det måtte en 15-årig dreng erkende, da han lige efter midnat natten til søndag forsøgte at slippe for en sigtelse for overtrædelse af våbenloven.

Drengen vidste uden tvivl godt, at han var på kant med loven, da en politipatrulje fik øje på en gruppe unge, som opholdt sig på Torvet i Silkeborg tæt på de offentlige toiletter. I hvert fald skyndte den 15-årige sig væk, da han så patruljen, og betjentene kunne se, at han i farten smed noget fra sig i et blomsterbed.

Efter pågribelsen af den 15-årige mand kørte politiet hjem til hans bopæl. Forældrene blev underrettet om sagen, og betjentene ransagede også drengens hjem. Her fandt de en ulovlig strømpistol. Så den unge mand fik yderligere en sigtelse på halsen for overtrædelse af våbenloven.

Det viste sig at være en peberspray.

Den 15-årige nægtede, at den var hans. Men politiet sigtede ham alligevel.

- Pebersprayen var helt tør. Den lå i bed, hvor alt andet var vådt, så det harmonerede ikke med, hvis den skulle være smidt der tidligere, siger politiassistent Michael Svendsen.

Siden 1. januar har det været lovligt at købe peberspray herhjemme uden politiets tilladelse. Men man skal være 18 år for at købe våbenet, og man kun opbevare peberspray i sit hjem og ikke gå rundt med dåsen med det stærke indhold.

Straffen for at gå rundt med en peberspray på gaden eller andre steder i det offentlige rum er en bøde på 3000 kr., hvis det er første gang, man overtræder loven.


Ordet er ditMere 112