Tip os log ind
Opvasketabletvirksomheden Danlind i Hammel er en af Favrskov Kommunes større arbejdspladser.
Foto: Martin Ballund

1000 nye jobs i Favrskov på to år

Tal fra Danmarks Statistik viser, at Favrskov har fået masser af nye arbejdspladser de seneste år
27. marts 2018, 15.36

FAvRSKOV Når der er højkonjunktur, er det ofte landets største byer, der får mest gavn af opsvinget. Nye tal fra Danmarks Statistik viser imidlertid, at væksten i særdeleshed også kan mærkes i Favrskov, hvor der i løbet af de seneste to år er skabt mere end 1000 nye arbejdspladser. Det svarer til godt 40 nye arbejdspladser hver måned.

Væksten i antallet af arbejdspladser kan delvist tilskrives de virksomheder, der har valgt at flytte til Favrskov Kommune de seneste par år, men den er også udtryk for, at det går godt blandt virksomhederne i kommunen - store som små.

Borgmester Nils Borring (S) glæder sig over, at Favrskov er med til at trække hele Business Region Aarhus fremad.


Bedre end før krisen

- Vores erhvervsliv gør det rigtig godt, og det glæder mig, at vi nu i Favrskov er på et højere niveau, end før krisen begyndte i 2008, når det drejer sig om arbejdspladser. Samtidig er det positivt, at væksten er stabil og ikke er præget af sæsonudsving. Jeg håber, at virksomhederne bruger opgangstiden til at videreudvikle deres forretning og opsøger nye markeder. På den måde står vi stærkt, når konjunkturerne en dag vender, siger Nils Borring.

Væksttallene understreges af, at der ved årsskiftet var i alt 455.000 lønmodtagerarbejdspladser i Business Region Aarhus, hvilket er rekordhøjt og over niveauet inden finanskrisen, hvor regionen havde knap 440.000 lønmodtagere.

Opgørelsen tæller både offentlige og private arbejdspladser med .


Ordet er ditMere Favrskov-Hammel