Tip os log ind
 • 1/: Scott Kelly (t.h.) med sin tvilling, Mark, der også er astronaut. Tvillingerne har givet forskerne enestående mulighed for præcist at følge de forandringer, der sker i en krop efter et langvarigt ophold i rummet.
  Foto: Nasa/scott Kelly
 • 1/: Mandskabet som det så ud om bord på Den Internationale Rumstation (ISS) den 5. september 2015. Læg mærke til manden i øverste venstre hjørne. Det er den danske astronaut, Andreas Mogensen, der er ankommet få dage forinden.
  Foto: NASA/Scott Kelly
 • 1/: Scott Kelly på rumvandring for at udføre forskellige opgaver. Selv beskriver han følelsen »som at være en myre, der flyver frit« og en oplevelse af den slags, som man først for alvor synes er spændende, efter den er overstået.
  Foto: NASA/Scott Kelly
 • 1/: De fleste dage er fyldt med opgaver, der skal løses, men der er også tid til at følge livet på jorden. Hvad enten det er i form af telefonsamtaler med familien eller som her vigtige sportsbegivenheder i fjernsynet.
  Foto: NASA/Scott Kelly
 • 1/: Scott Kelly på rumvandring. En del af astronautlivet, som han selv betegner som nervepirrende. ?
  Foto: NASA/Scott Kelly
 • 1/: En vigtig milepæl for Scott Kelly var, da det lykkedes ham at få blomster, de såkaldte »frøkenhatte«, til at vokse. Normalt bliver de fleste opgaver løst efter præcise instruktioner fra kontrolcentret på jorden, men dette var hans helt eget projekt.
  Foto: NASA/Scott Kelly
 • 1/: Scott Kelly tilbragte alle 340 dage med den russiske kosmonaut Mikhail Kornienko.
  Foto: NASA/Scott Kelly
 • 1/: Sådan ser jorden ud fra ISS, og synet blev ved med at betage Scott Kelly.
  Foto: NASA/Scott Kelly
 • 1/: Et vigtigt formål med Scott Kellys 340 dage i rummet var og er at gøre forskerne klogere på, hvordan kroppen reagerer. Derfor blev der jævnligt indsamlet data.
  Foto: NASA/Scott Kelly

- Jeg ville også have sagt ja til Mars

NASA-astronauten Scott Kelly har rejst ud i rummet fire gange og tilbragte senest 340 dage på Den Internationale Rumstation, ISS. Nu har han skrevet en bog om sit liv som astronaut og den unikke oplevelse, det er leve i rummet
28. januar 2018, 19.00

Egentlig havde Scott Kelly regnet med, at han bare ville være lidt »øm og træt«, da han sammen med den russiske kosmonaut, Mikhail Kornienko, vendte tilbage...

30 dages abonnement GRATIS - så kan du læse alt online indhold, læse e-avisen og få adgang til det elektroniske arkiv.

ja tak, lad mig prøve!

Allerede abonnent? Log ind
Mere Livsstil