Tip os log ind
 • 1/: - Jeg drømte egentligt ikke om at blive balletdanser, da jeg var lille, og selvom jeg så op til de store mandelige dansere, ville jeg ikke være dem. Det var mere processen mod målet, det hårde arbejde og dét at stræbe efter perfektionen, jeg syntes, der er sjovt, siger solodanser Jón Axel Fransson.
  Foto: Carsten Lauridsen
 • 1/: Den nyudnævnte solodanser Jón Axel Fransson har altid stræbt efter perfektionen i dansen. Dét øjeblik, hvor det ikke kan blive smukkere og bliver kunst.
  Foto: Carsten Lauridsen
 • 1/: Den 28-årige solodanser Jón Axel Fransson har danset ballet, siden han var en lille dreng, og for ham har det altid været det hårde arbejde og drømmen om det perfekte, der holdt ham kørende.
  Foto: Carsten Lauridsen
 • 1/: Fra den 9. juni til den 18. juni ruller sommerballetten igen ud på de danske landeveje, og igen i år er den nyudnævnte solodanser Jón Axel Fransson med på karavanen.
  Foto: Carsten Lauridsen
 • 1/: »Når han danser, skinner solen på scenen. Og når han kaster sig ud i halsbrækkende spring, er det som at overvære Hekla i udbrud. Dog forårsager denne smukke danser kun glæde, og gispende klapsalver«. Sådan har balletmester Nikolaj Hübbe beskrevet sin nye solodanser.
  Foto: Carsten Lauridsen

- Der er altid plads til det perfekte

Balletdanser Jón Axel Fransson stræber konstant efter perfektion, også selvom det betyder, at han sætter barren næsten urimelig højt for sig selv. Han er netop blevet udnævnt til solodanser ved Det Kongelige Teater, og netop nu kan man opleve ham, når Sommerballetten traditionen tro tager på turné. På tirsdag optræder de i Kjellerup
06. juni 2019, 20.00

ballet Han kan få de sværeste, mest halsbrækkende kraftpræstationer til at se legende lette ud, når han springer på tåspidserne over de skrå brædder og løfter...

Allerede abonnent? Log ind her
Mere Kultur