Tip os log ind
  • 1/: Stine Randløv (tv) og Laura Søndergaard fra 2. g på teknisk gymnasium var mødt op i lektiecaféen for at få lidt ekstra hjælp med matematikken. Her er det Simon Borregaard og Johan Madsen, der hjælper som frivillige.
    Foto: Jens Anker Tvedebrink
  • 1/: Carina Nørtoft jensen (forrest) og Katrine Timmermann kan godt lide matematik og vil gerne dele ud af deres begejstring for faget.

Frivillige hjælper med den svære matematik

På teknisk gymnasium er netop åbnet et nyt matematikcenter med lektiecafe for unge, der har brug for hjælp til matematikken
30. april 2014, 14.57

SILKEBORG Hvis matematikken ikke giver mening, er der hjælp at hente i et nyt matematikcenter med gratis og åben lektiecafe på teknisk gymnasium, der holdt åbent for første gang i går.


Her er frivillige klar hver tirsdag eftermiddag fra kl. 15.30 til at hjælpe elever fra 8.,9. og 10. klasse eller unge fra andre gymnasiale uddannelser, der på en eller anden måde trænger til hjælp med matematikken.


De frivillige består både af voksne med smag for matematik og dygtige matematik-elever fra teknisk gymnasium.


- Jeg er selv glad for matematik, og jeg vil gerne give det videre til andre, der synes, de har svært ved matematikken, forklarer Katrine Timmermann, der går i 1. g., og som håber på masser af aha-oplevelser, når hun kan hjælpe andre til at forstå, hvordan matematikken hænger sammen.


Eleverne fra 1. og 2. g, der er frivillige i den nye lektiecafe, har skarpe matematikhjerner, men de kan godt sætte sig ind i, hvorfor matematikken kan være svær for nogle.


- Vi har nemt ved matematikken, mens andre kan få meget mere ud af for eksempel at analysere en tekst i dansk. Det er jo forskelligt, hvor man har sine styrker, forklarer Simon Borregaard, der er


Der kan også være områder indenfor matematikken, hvor de frivillige kan være usikre, men så kan andre af dem træde til med hjælp.


Det nye matematikcenter er i første omgang klar til at tilbyde hjælp til den kommende eksamensperiode. Til næste skoleår håber de frivillige, at det nye center er blevet kendt på skolerne, som de også vil ud at besøge for at skabe opmærksomhed om den nye lektiecafe.


Ordet er dit