Tip os log ind
Arkiv
Foto: Colourbox

Computeren vinder over Smart-tv'et

23. marts 2014, 12.10

En undersøgelse foretaget af Epinion for den danske Online TV platforms leverandør Arkena viser, at 82 procent af danskerne ser online tv og film via computeren, mens Smart-tv’et (fjernsynet) blot bruges på et niveau, som er sammenligneligt med eksempelvis Ipads og andre tablets.

- Det er lidt interessant, at så mange ikke bruger de muligheder der er i Smart-tv. Det kan hænge sammen med, at danskerne primært fokuserer på TV apparatets - herunder Smart-tv - funktion som »en stor skærm«, og egenskaber som billed- og lydkvalitet.. Men at danskerne samtidig glemmer, at Smart-tv’et også kan kobles på nettet, med alle de muligheder det giver indenfor home entertainment, siger Mads Kaysen, Nordisk direktør for Arkena, der blev stiftet i Aarhus i 1999 og i dag er ejet af den franske mediekoncern TDF Group.

Mens 82 procent som nævnt angiver, at de bruger computeren til at se tv og film online, er der kun 38 procent, som også bruger deres fjernsyn (Smart-tv) når de eksempelvis ser film og serier på eksempelvis Netflix, HBO Nordic, Viaplay og andre.

Mens computeren er det apparat, der primært bruges af alle aldersgrupper til visning af film og tv online, så viser Epinions undersøgelse samtidig, at næsten halvdelen af de 35 til 54-årige også bruger Ipad’s eller andre tablets (Smartphones er ikke inkluderet).

- Når vi kigger lidt dybere i tallene, kan vi se 46 procent af de 35 til 54-årige danskere angiver at de også bruger deres tablet til at se online tv og film, det er markant mere end andre aldersgrupper og samlet set er det kun hver tredje der også benytter en tablet. Hvad angår brug af Smartphones er det de 18-34-årige som ligger i spidsen, her angiver 29 procent af de adspurgte at de bruger deres telefon til at se tv og video online, siger Mads Kaysen, som desuden hæfter sig ved at både nordmændene og svenskerne er væsentlig flittigere end danskerne til at bruge tablet og smartphones til, at se tv og film online.


Ordet er dit