Tip os log ind
Arkiv
Foto: Colourbox

Død rocker var fra Silkeborg

15. marts 2014, 10.52

Den 41-årige rocker, der døde i Politigårdens fængsel i København fredag er HA-rockeren Michael Brokside.

Han er født og opvokset i Silkeborg, hvor han stadig har familie.

Michael Brokside, der var en af de formodede hovedpersoner i en stor hashsag, blev torsdag anholdt efter en storstilet politiaktion rettet mod hashsalget på Christiania.

Angiveligt skal rockeren have begået selvmord ved hængning, oplyser politiet.

- Det er formentlig selvmord, og det undersøges nu. Muligvis skal der foretages en obduktion, siger Henrik Møller Jakobsen fra Københavns Politi.

I den forbindelse skal det også klarlægges, om den afdøde eventuelt var påvirket af medicin, lyder det fra politiet.

Michael Brokside var en af 80 personer, der blev varetægtsfængslet efter den storstilede aktion mod 150 adresser rundt om på Sjælland.

Politiet mener, at Brokside havde rollen som én, der styrede en stor del af handlen med hash i Pusher Street i København.

Under den store rockerkrig i 90erne fik Michael Brokside en hovedrolle, idet han i Københavns Lufthavn i 1996 affyrede flere skud og dræbte Bandidosrockeren Uffe Larsen.

Han blev idømt 16 års fængsel for forbrydelsen.

Opklaringen skete blandt andet takket været en indsmuglet mobiltelefon i Vestre Fængsel. Politiet lyttede med, da han lå under dynen i sin celle og førte lange samtaler med sine kammerater uden for murene.

For nylig var Michael Brokside, der var en af de ledende skikkelser inden for HA i København, med til at forhandle en fredsaftale på plads mellem HA og den nye rockerklub Satudarah.

Michael Brokside efterlader sin hustru og tre børn.


Ordet er dit