Tip os log ind
- Skipper var blevet godt tyk, men jeg skal love for, at han har tabt sig under opholdet sikkerhedsrummet. Jeg vil vurdere, at han har tabt sig med 50 procent af sin vægt, siger Knud Hosbond.
Foto: Martin Ballund

Skipper overlevede en måned i en iskold bunker

29. januar 2014, 13.57

SILKEBORG: Hankatten Skipper var en smule forkommen og var meget tynd, da han i mandags blev fundet i et hjørne af et stort, underjordisk beskyttelsesrum ved Lunden på Vestergade.

Det var Pia Kjærskov fra Dyrenes Beskyttelse, der fandt katten. Hun var ledsaget af brandmænd, der sørgede for at få åbnet de store betondæksler ind til beskyttelsesrummet, så Skipper igen kunne komme ud i fri natur.

Næsten en måned havde Skipper tilbragt i beskyttelsesrummet. Han faldt angiveligt ned gennem et lille hul til sikkerhedsrummet nytårsaften, efter han var stukket af fra hjemmet på Drewsensvej. Formentlig på grund af forskrækkelsen over at høre nytårsfyrværkeri.

- Skipper må have fanget nogle mus i løbet af den tid, han har været i sikkerhedsrummet. Der må også have været noget vand dernede. Ellers ville han ikke have overlevet. Han var tynd og sulten, da vi fandt ham. Men ellers havde han det fint, fortæller Pia Kjærskov.

Flere borgere havde henvendt sig til Dyrenes Beskyttelse, efter at katten havde givet lyd fra sig inde fra sikkerhedsrummet.

Katten blev bragt til dyrelægeklinikken på den anden side af Vestergade, hvor det blev konstateret, at katten efter omstændighederne har det godt.

Skipper var chipmærket og via chippen fandt man frem til ejerne på Drewsensvej, som havde efterlyst katten i Det Danske Katteregister.

Nu er katten så hjemme igen hos Lis og Knud Hosbond.

- Vi havde faktisk opgivet at få den hjem igen, og vi havde fjernet alt katteudstyr bortset fra kradsebrættet. Vi ønskede ikke at have kat, når vi skulle opleve den slags ulykker. Men så blev vi ringet op af dyrlægen, som sagde, at Skipper var fundet. Det er vi naturligvis lykkelige for, fortæller Knud Hosbond.


Ordet er dit