Tip os log ind
Undervisningsmister Christine Antorini (S) blev i går præsenteret for de nye virksomheds-betalte klasselokaler.
Foto: Martin Ballund

Virksomheder betaler for nye klasseværelser

10. januar 2014, 14.50

SILKEBORG: Flere partnerskaber med private erhvervsvirksomheder skal være med til at udvikle folkeskolen i Silkeborg. Det kan man læs i fredagens udgave af Midtjyllands Avis.

Og i går indviede Vestre Skole to nye topmoderne klasselokaler, som ni private virksomheder har investeret et millionbeløb i.

- Jeg tror og håber på, at vi får flere af den slags partnerskaber, og at vi kommer væk fra den berøringsangst, der tidligere har været mellem skole og erhvervsliv, siger borgmester Steen Vindum (V) til Avisen.

Steen Vindum understreger, at dørene til folkeskolerne ikke skal lukkes op på vid gab for private virksomheder.

- Det er en balancegang. Det er og bliver en kommunal opgave at drive folkeskolen, og det må ikke blive sådan, at skolerne bliver afhængige af private virksomheder, siger han. En anden udfordring kan være, at skolerne ikke har samme muligheder for at skaffe private samarbejdspartnere. Hvis der kommer en skævvridning, så må vi som kommune tage ansvar for, at ingen skoler falder bagud, siger han.

Undervisningsmister Christine Antorini (S) blev i går præsenteret for de nye klasselokaler. Hun roser samarbejdet mellem Vestre Skole og de private partnere.

- Jeg er sikker på, at andre kan lade sig inspirere af, hvordan der kan blive udviklet nye læringsrum, siger hun og peger også på, at folkeskolereformen lægger op til, at skolerne skal åbne sig mere over for virksomheder og foreninger.


Ordet er dit