Tip os log ind
Næste års Post Danmark Rundt bliver skudt i gang i Silkeborg, som stort set altid er med på rutekortet.
Foto: Jakob Stigsen Andersen

Post Danmark Rundt starter i Silkeborg

18. november 2012, 13.30

CYKLING: Når startskuddet lyder for første etape af Post Danmark Rundt 2013 onsdag den 31. juli, så bliver det i Silkeborg, det kommer til at foregå.

- Vi er blevet tilbudt arrangementet takket være den superkarakter, vi fik som arrangør af løbets kongeetape sidste år, siger Jørn Grønkjær, der er turismechef i Silkeborg. Han fortæller, at han har sagt endeligt ja tak til aftalen efter en samtale med løbets direktør Jesper Worre.

Det er Turisme Silkeborg, Handel Silkeborg og Erhverv Silkeborg, der har takket ja til arrangementet, og det skete på dagen for den officielle indvielse af de tre organisationers fremtidige fælles domicil i Det gamle Rådhus på Torvet i Silkeborg. Jørn Grønkjær kunne da heller ikke skjule sin begejstring og løftede sløret for aftalen, da han holdt sin tale ved indvielsen.

I den forbindelse lod han også lige en lille bemærkning falde om, at det ville da være fint med en fjerde aktør til at finansiere begivenheden, nemlig Silkeborg Kommune. For det koster 100.000 kr. at få startetapen til byen med, hvad deraf følger af opmærksomhed, hotelindkvarteringer osv. Borgmester Hanne Bæk Olsen (S) er ikke afvisende overfor, at det kan lade sig gøre at finde 25.000 kommunale kroner til at indgå med som en fjerdedel af udgiften.

- Jeg er overbevist om, at vi er villige til at være med til alt, der skaber liv. Arrangementet lyder interessant. Det er noget, der fanger folk helt vildt. Og vi har sat midler af på budgettet til udvikling, siger borgmesteren.


Ordet er dit