Tip os log ind
Mange borgerne har brokket sig højlydt over fjernvarmetvangen.

Byrådsmedlem vil have ny afstemning om varmetvang!

21. september 2012, 13.59

FUNDER: Byrådsmedlem Leif Bæk (V) vil have byrådet til at genbehandle beslutningen om at forbrugerne i Funder, Lysbro og Funder Kirkeby skal tvinges til at tilslutte sig fjernvarmenettet.

Han mener, der er nye aspekter i sagen, som gør det berettiget, at den genoptages, selv om der er truffet en afgørelse i februar. Det har han meddelt borgmesteren i et åbent brev, og nu undersøges det, om der er basis for, at byrådet igen bør have sagen på dagsordenen, oplyser borgmesteren.

Det er en afgørelse i en sag fra Næstved i Energiklagenævnet, der ligger til grund for Leif Bæks krav om at få sagen op igen.

Klagenævnet har nemlig ophævet en beslutning i Næstved om fjernvarmetvang over for en borger, fordi man ikke mener, kommunen - hvilket den har pligt til - i tilstrækkelig grad har undersøgt og givet vejledning om muligheden for, at borgeren kunne få dispensation.

Ud fra den afgørelse drager Leif Bæk en parallel til Funder-Lysbro området.

For han er i tvivl om, hvorvidt Silkeborg Kommune i alle tilfælde har undersøgt og sørget for, at der ikke er ejendomme, som opfylder bestemmelserne om fritagelse, der er blevet pålagt at tilslutte sig fjernvarmen.


Ordet er dit