Tip os log ind
Fjernvarmeledning lægges i jorden.

Politikerne fastholder fjernvarme-tvang

18. maj 2012, 13.46

Der er ikke umiddelbart nogen anledning til at ændre på beslutningen om tilslutningspligt til fjernvarmen i Funder, Funderholme og Lysbro.

Sådan lyder konklusionen fra flertallet af politikerne i plan-, miljø- og klimaudvalget - Leif Bæk (V) er dog stadig imod - efter at man har haft en fornyet drøftelse af spørgsmålet.

Baggrunden for drøftelsen er de 225 underskrifter med en appel til byrådet om at ophæve tvangstilslutningen, der blev samlet ind på stormødet i Funder hallen den 29. marts.

- Status i dag er, at af de ca. 970 påbud om fjernvarme, vi har givet til beboerne i området, har ca. 100 klaget til Energitilsynet. Det vil sige omkring 10 procent. Vi havde måske troet, at der ville have været flere klager, men samlet set giver det os ikke umiddelbart grund til at ændre vores beslutning, siger udvalgets formand Hans Okholm (SF).

En af årsagerne er, at naturgas ifølge energiaftalen, der er indgået i Folketinget, ikke må installeres til individuel opvarmning i nye bygninger efter 2013.

På længere sigt er Resenbro i varmeplanen nævnt som fjernvarmeområde. Men området er foreløbig først tænkt til at skulle begynde omstillingen i perioden 2016-2020. Planen er dog, at alle husstande i Resenbro skal være opvarmet med fjernvarme i 2030.


Ordet er dit