Tip os log ind
Festivalchef for Hede Rytmer, Flemming Jørgensen, er klar til at tænke nyt og afprøve et nyt biodynamisk kølesystem.
Foto: Jakob Stigsen Andersen

Hede Rytmer vil køle øl ned med pis og lort

01. april 2012, 08.03

Hede Rytmer går helt nye veje for at skaffe køligt øl til årets mange festivalgæster i Indelukket.

Som den første festival herhjemme vil Hede Rytmer nemlig bruge en ny form for biodynamisk teknologi, der genanvender festivalgæsternes pis og lort til at køle øllet ned.

Det er festivalchef Flemming Jørgensen, der har sagt ja til at afprøve teknologien, som er udviklet af tre unge phd-studerende fra Aarhus Universitet.

- Jeg blev kontaktet af tre unge biokemikere fra Aarhus, som var meget interesseret i at afprøve den nye teknologi på Hede Rytmer, fordi de oprindeligt kommer fra Silkeborg. Det har vi givet dem lov til, siger Flemming Jørgensen.

Ifølge Flemming Jørgensens oplysninger er teknologien ret simpel og også kendt fra landbruget, hvor energien fra dyrenes efterladenskaber genanvendes i biodynamiske anlæg.

På Hede Rytmer vil nogle af toiletvognene således få nogle særlige opsamlingstanke, som efterfølgende skal tømmes over i det nyudviklede biodynamiske anlæg, der så vil køle øllet ned, inden det skænkes i krus.

De studerende har tilmed fået støtte til projektet fra erhvervspuljer hos EU, og det betyder, at øllet faktisk bliver fem kroner billigere for de øl-tørstige gæster.

- Den eneste betingelse er, at der på øl-kruset kommer til at stå, at der er tale om »pis-øl«, og så skal der være et særligt grønt EU-logo, som viser, at øllet er nedkølet biodynamisk, siger Flemming Jørgensen, der også har hørt, at Roskilde Festivalen måske vil afprøve teknologien.

Hede Rytmer finder i år sted fra den 31. maj til den 2. juni. Og hvis vejret er ligeså godt som sidste år, så vil øl-salget formentlig slå nye rekorder. Det samme vil omfanget af tis og lort.

 


Ordet er dit