Tip os log ind
Der er stadig stor utilfredshed med Silkeborg Kommunes fjernvarmetvang i Funder. Derfor var mange mødt op til protestmøde.
Foto: Jakob Stigsen Andersen

300 til protest-møde om fjernvarme

30. marts 2012, 07.02

FUNDER: Omkring 300 mødte op til et stormøde i aftes i Funder Hallen, og der bliver nu arbejdet videre på en fælles klage for at forhindre, at over 800 husstande bliver pålagt tilslutning til fjernvarmen.

- Det var utrolig vigtigt, at der var et stort fremmøde, og det viser, at der stadig er så store protester over det, der sker, at der er grund til at arbejde videre med at få politikere til at trække afgørelsen tilbage, siger Morten Spaabæk Dippel fra foreningen Silkeborg mod Fjernvarmetvang.

Næste skridt bliver en underskriftindsamling, der skal vise, at der fortsat er stor modstand mod fjernvarmeplanerne, og så skal hele projektet gennemgåes grundigt.

Det er også rådet fra advokat Jørgen Chr. Dan-Weibel, der kører flere sager indenfor fjernvarmeområdet.

- Det er op ad bakke at få en afgørelse om tvangstilslutning lavet om, og man bør satse på at få politikerne til at tage sagen op igen og samtidig lede efter procedurefejl i den måde sagen er forløbet på, siger han.

Hans råd er samtidig, at borgerne i Funder, Funder Kirkeby og Lysbro skal klage fælles, fordi der er tale om stort set enslydende sager.

Morten Spaabæk Dippel håber også, at den nye energiaftale, der netop er vedtaget i Folketinget, kan få byrådet til at tage sagen op til overvejelse igen.

Energiaftalen indeholder nemlig bestemmelser om, at biogas skal erstatte naturgas de kommende år.

Regn ud hvor meget fjernvarme vil koste dig om året ved at bruge MJA.DKs beregner - KLIK HER


Ordet er dit