Tip os log ind
Casper Mouritsen og Sofie Højlund.

- Vanvittigt med fjernvarmetvang

09. marts 2012, 15.58

Formændene for de to ungdomspartier DSU (socialdemokraterne) og VU (Venstre) i Silkeborg opfordrer nu byrådet til at genoverveje beslutningen om tilslutningspligt til fjernvarmen i Funder, Lysbro og Funder Kirkeby.

I en pressemeddelelse kalder Sofie Højlund (VU) og Casper Mouritsen (DSU) beslutningen for »vanvittig«.

»Vi er lodret uenige i byrådets beslutning«, skriver de to ungdomspolitikere.

»Venstre og Socialdemokraterne skal lede længe efter opbakning til en sådan beslutning fra deres unge partikollegaer«, hedder det videre i pressemeddelelsen, hvor de to ungdoms-formænd bakker op om de 771 borgere fra Funder-Lysbro området, der har skrevet under på en protest mod fjernvarmetvangen.

Da byrådet besluttede sig for tilslutningspligten stemte Socialdemokraterne samt et enkelt Venstre-medlem (Hans-Jørgen Hørning) for, mens resten af V-gruppen stemte imod. Søren Kristensen (S), Bente Rands Mortensen (V) og Steen Vindum (V) var inhabile fordi de har sæde i Silkeborg Forsynings bestyrelse.

»Vi skal som udgangspunkt ikke tvinge noget ned over hovedet på byens borgere«, udtaler Casper Mouritsen i pressemeddelelsen.

»At påtvinge borgerne i Funder og Lysbro ekstra udgifter i forbindelse med deres privat ejendom, er for mig fuldstændig ubegribeligt«, lyder det fra Sofie Højlund.


Ordet er dit