Tip os log ind
- Kurt Thyboe er dobbelt så gammel som mig, og det har været meget inspirerende for mig at arbejde sammen med ham, fortæller Mads Brøbech Jørgensen.

Kurt Thyboe vs. Mani Spinx

03. december 2011, 09.39

SILKEBORG/KØBENHAVN: Et meget nært venskab har gennem de seneste fire år vokset sit tæt mellem Silkeborg-musikeren Mads Brøbech Jørgensen og den kontroversielle forfatter og boksekommentator Kurt Thyboe.

Og på mandag bærer venskabet frugt med udgivelsen af cd’en »Thyboe vs. Thyboe«, hvor Mads Brøbech Jørgensen har komponeret musikken til Kurt Thyboes lyriske tekster og fortællinger.

- Det har været et enormt stort projekt, som vi har arbejdet på siden 2008, fortæller Mads Brøbech, som sideløbende har haft gang i sin egen musikalske karrierer som Mani Spinx, og været med succes-forestillingen »Come Together« om The Beatles på Gasværket i København.

Dinosaur
Venskabet mellem den 36-årige »Spinx« og den snart 72-årige Kurt Thyboe opstod i 2007, da Mads Brøbech Jørgensen i en tv-udsendelse hørte Thyboe beskrive sig selv som »Entusiasmens sidste Dinosaur«.

- Jeg har altid været fascineret af Kurt Thyboe. Både som boksekommentator og som forfatter, og jeg synes, at det var en meget præcis og flot beskrivelse han gav af sig selv. Og så slog det mig, at jeg det her kunne der godt komme et musikalsk samarbejde ud af, fortæller Mads Brøbech Jørgensen.

Han fik kontakt til Kurt Thyboe via sin gode ven Flemming Fjeldgaard fra Silkeborg, som er sportschef på Berlingske.

- Jeg skrev en mail til Kurt, og forklarede, at jeg gerne ville lave noget sammen med ham, og der gik ikke lang tid, inden jeg fik en begejstret mail tilbage, siger han.

Hit-potentiale
Et af de numre på cd’en, som umiddelbart har det største hit-potentiale, er netop sangen »Entusiasmens sidste Dinosaur«.

- Vi har lagt stort vægt på, at albummet ikke bare skal være lyrik og digte, der er indtalt på en cd. For så lever det ikke ret længe.

- Musikken skal være »catchy« og passer til teksten, siger Mads Brøbech Jørgensen.

Kurt Thyboe, som er tidligere chefredaktør på Ugens Rapport, har oplevet opture og store nedtur i sit liv. Og hele turen kommer hudløst til udtryk på »Thyboe vs.Thyboe«, hvor han både fortæller om at »danse tango med dæmoner«, om at miste sin 14-årige søn og om døden.


Ordet er dit