Tip os log ind
Foto: Colourbox

Gebyr-smæk til kunder, der tvinges til fjernvarme

08. november 2011, 16.57

Det kan blive rigtig dyrt for beboere i Funder, Lysbro og Funder Kirkeby at skifte naturgassen ud med fjernvarmen. Et skifte som Silkeborg Kommune og Silkeborgs Forsyning vil tvinge dem til.

Naturgasselskabet HMN har nemlig vedtaget et nyt gebyr for at droppe naturgassen.

Det betyder en ekstra-regning på 6.900 kroner til forbrugerne oven i de ca. 50.000 kroner som en tilslutning til fjernvarmen koster.

- Det er et omkostningsbestemt gebyr, der skal dække den udgift, der er i forbindelse med, at man ikke mere ønsker at modtage gas. Alternativet er, at de øvrige naturgaskunder skulle betale, siger Jens Grønlund, der er formand for HMN Naturgas.

Men hvis kunderne tvinges til at skifte, burde I så ikke kræve omkostningerne dækket af fjernvarmen?

- Det er den enkelte kunde, som vi har et kontraktmæssigt forhold til, og det er det, vi må forholde os til, siger Jens Grønlund.

Børge Erland Jensen, Lysbro, der er en af initiativtagerne til en underskiftindsamling mod tilslutningspligt, mener, at det er urimeligt, at udgiften ved at koble naturgassen fra risikerer at havne hos kunderne.

- Hvis det bliver tvang, så bør det være kommunen, der dækker udgiften, siger han.

Planerne om at skifte gassen ud med fjernvarme i Funder er kun en del af en større satsning på fjernvarmen. Flere områder i Silkeborg Kommune skal i de kommende år have lagt fjernvarme ind.


Ordet er dit