Tip os log ind
Model
Foto: Colourbox

Taxi-røver fra Them fik behandlingsdom

20. juli 2011, 16.54

Han var mentalt forstyrret i gerningsøjeblikket, og er ikke egnet til almindelig afsoning i et fængsel.

Det konkluderede en mentalundersøgelse, og den vurdering fulgte en domsmandsret, da byretten i Viborg tog stilling til en alvorlig sag fra Them. Derfor skal en 31-årig mand fra Them ikke i fængsel, men modtage psykiatrisk behandling ambulant og på en psykiatrisk afdeling.

Det skal han, fordi han 10. februar i år med en stor brødkniv truede en taxa-chauffør fra Silkeborg Taxi og efterfølgende stak af i vognen.

Taxa-chaufføren bad om at se penge, da kunden steg ind i vognen og gav besked om at blive kørt til København. Men kunden viste i stedet en stor brødkniv.

Manden blev en times tid senere standset og anholdt på motorvejen syd for Horsens, og har siden været frihedsberøvet på en psykiatrisk afdeling.

Under det efterfølgende grundlovsforhør huskede den 31-årige mand ikke meget fra episoden.

Chaufføren forklarede politiet, at kunden fra sin plads på bagsædet havde holdt kniven i hugstilling. Chaufføren var sikker på, at manden ville stikke med kniven, og havde derfor skyndt sig ud af bilen.

Under grundlovsforhøret forklarede den 31-årige mand, at han led af nogle mentale forstyrrelser.

- Nogle gange får jeg et tankemylder og voldelige tvangstanker om at jeg skal slå nogen ihjel. Så kan jeg ikke kende forskel på fantasi og virkelighed, sagde han og nægtede sig skyldig, fordi han ikke kunne huske noget fra episoden.

Under selve retssagen nægtede han sig også skyldig i anklagerne. Han var ikke tiltalt for røveri, der dømmes hårdere. Men tiltalt for ulovlig tvang, spirituskørsel med en promille på 2,71 i frakendelsestiden og for at have haft kniven og stegegaflen i taxaen.

Den 31-årige, der ikke tidligere er straffet, blev dømt efter anklageskriftet.

Manden forklarede under retssagen at han har fået det bedre nu, blandt andet fordi han får taget det rigtige medicin. Han blev frakendt førerretten for fem år.

Men selve behandlingsdommen blev der ikke sat et åremål på. Det spørgsmål afgør sygehusafdelingens overlæge i samråd med kriminalforsorgen.


Ordet er dit