Tip os log ind
Arkiv
Foto: Colourbox

Nyt navn efter Taxa-ballade

25. juni 2011, 07.56

SILKEBORG: Nu gør de lokale taxivognmænd et nyt forsøg på at skabe grundlaget for, at Silkeborg Taxi kan udvikle sig i en positiv retning.

På en ekstraordinær generalforsamling var der flertal for at tage imod et tilbud fra det landsdækkende selskab Dan Taxi, som Silkeborg Taxi dermed bliver en del af.

Dan Taxi blev stiftet i 2008 ved sammenslutningen af de Codan Taxi og Taxamotor i København. Siden har en række jyske selskaber tilsluttet sig, og Dan Taxi er nu med cirka 1100 vogne landets største og eneste landsdækkende selskab. Udover Silkeborg er taxi i Thisted og Viborg blandt de nyeste medlemmer af familien.

Formanden for Silkeborg Taxi, Jaen Sehested, oplyser, at aftalen træder i kraft senere på sommeren. Der kommer til at stå Dan Taxi på siden af de lokale biler, og Dan Taxi har desuden er fælles, landsdækkende telefonnummer: 70 25 25 25. Jaen Sehested understreger, at Silkeborg Taxis nuværende telefonnummer 86 80 60 60 vil fungere sideløbende også i fremtiden.

- Vi har beholdt telefonnummeret, og vi har desuden taget patent på vores mærke med »Silkeborg Taxi«, siger Jaen Sehested.

Han forklarer, at man på den led vil sikre sig en mulig tilbagevenden til det nuværende navn, hvis ikke samarbejdet viser sig at holde eller leve op til forventningerne.

Udover navneændringen bliver skiftet til Dan Taxi således hverken særlig synligt eller mærkbart for den almindelige kunde.

- Vi gør det først og fremmest fordi, vi som det er i dag, er blevet for små til at byde på større opgaver. Her er vi blandt andet i konkurrence med regionernes trafikselskaber, og i Dan Taxi får vi mere pondus i disse konkurrencer, siger Jaen Sehested.

Også i fremtiden vil det være en central i Aalborg, der ringes til, når man skal have fat i en hyrevogn i Silkeborg.


Ordet er dit