Tip os log ind
Brygmester William Frank (i midten) modtog sammen med hustruen Else Birk dette års Den Danske Ølpris af Danske Ølentusiasters landsformand Bo L. Jensen.

Grauballe Bryghus fik Den Danske Ølpris 2011

30. maj 2011, 14.07

Det blev brygmester William Frank fra Grauballe Bryghus, der fik årets ølpris uddelt af Danske Ølentusiaster ved weekendens ølfestival i København. Den Danske Ølpris gives til en person, organisation eller virksomhed, der har gjort en stor og engageret indsats for at vise mangfoldigheden og spændvidden i øllets verden. Med prisen følger et kontant beløb på 10.000 kroner.

- Ølprisen kommer samtidig med, at vi har nye øltyper og et stærkt øget salg, så vi kan næsten ikke få armene ned, siger William Frank ovenpå tre spændende dage i København, hvor festivalen blev afholdt i Carlsbergs gamle tappehal, TAP 1.

William Frank var da også en af de pionerer indenfor mikrobryg, der var blandt de første til at starte eget lille bryggeri, men allerede inden dag havde han haft mange års erfaring med ølbrygning.

Han er uddannet på Den Skandinaviske Bryggerhøjskole, og efter sin uddannelse på Thor og Carlsberg har prismodtageren være daglig leder på Ceres og bryggerichef på Sandwalls Bryggeri i Sverige. De sidste mange år har han været ansat ved DHI, Institut for Vand og Miljø, som rådgiver for fødevareindustrien. Og sammen med hustruen Else Birk ejer og driver de samtidig Grauballe Bryghus, der fik sin officielle start i 2002.


Ordet er dit