Tip os log ind
De seneste måneder har Katrine Foltved drukket det ene krus urtete efter det andet, og hun har smagt mere på teen, end hun plejer.

Elev bag ny serie af urte-te i Heksekosten

03. april 2011, 09.08

De seneste måneder har Katrine Foltved drukket det ene krus urtete efter det andet, og hun har smagt mere på teen, end hun plejer.

Den 20-årige elev i Heksekosten har nemlig i forbindelse med sin fagprøve valgt at lancere en serie med otte forskellige urteteer, som hun selv har sammensat.

De otte te-blandinger, som også vil blive solgt i butikken efter fagprøven, kommer til at hedde Katrines Hverdagste, Katrines Urtete og så videre.

- Jeg har blandet teerne ud fra den virkning, urterne har. Og efter smagen. Hvis smagen ikke er god, er der jo ingen, der har lyst til at drikke teen, erfarer Katrine Foltved, som i forløbet også har fået rådgivning af blandt andre urtespecialist Kirsten Hartvig.

- Desuden har jeg fået personalet her i butikken, min familie og venner til at smage på teerne for at høre deres mening, fortæller Katrine Foltved, som blandt andet har brugt brændenælde, mynte, ingefær, anis, lakridsrod og kornblomst i sine te-blandingerne.

Smagsprøver

Hvis man har lyst til at smage Katrines teer, bliver der mulighed for det i denne og næste uge, hvor hun hver dag i Heksekosten serverer smagsprøver på de otte urteteer.

Katrine Foltved erfarer fra sit arbejde i Heksekosten, at kunderne er glade for at drikke te, og hun mener, at urter er meget centrale inden for helseområdet.

- Det er urterne, der ligger til grund for det hele, siger Katrine Foltved.


Ordet er dit