Tip os log ind
15.000 Vidner kommer til Silkeborg næste sommer. På billedet ses vidnernes rigssal i Silkeborg

Jehovas Vidner indtager igen Silkeborg

03. august 2009, 13.08

SILKEBORG: Efter to års pause vender Jehovas Vidner tilbage til Silkeborg med trossamfundets sommerstævner.

Formentlig endda alle fem stævner, hvilket vil sige, at der over fem uger i juni-juli vil komme mellem 3000 og 3500 Jehovas Vidner til Silkeborg hver uge.

Det glæder ikke mindst byens handelsliv. For de mange stævnegæster har været stærkt savnet både i butikkerne, på restauranterne og for en dels vedkommende som overnattende gæster på byens hoteller.

- Det var da dejligt. Dem vil vi hilse meget velkommen tilbage. Vi har været kede af, at de har været væk fra Silkeborg, for de betyder både ekstra liv i gaderne og en øget omsætning, siger Ole Kinnerup, Buksekompagniet, der er formand for city- og handelstandsforeningen.

Hvor stor en omsætning de sommerglade stævnegæster lægger i Silkeborg er svært at sige, men Ole Kinnerup peger på, at 500 kroner pr. gæst ikke er usandsynligt, og så handler det faktisk om syv-otte mio. kr.

Sidste gang, Jehovas Vidner holdt deres sommerstævner i Silkeborg, var i 2007. Og alt tydede på, at traditionen med sommerstævner i Silkeborg, der blev indledt i starten af 1990’erne, var en saga blot, fordi Jehovas Vidner satte den 15 hektar store stævneplads i Gødvad til salg.

- Planen om at sælge stævnepladsen er ikke skrinlagt. Sommerstævnerne kommer tilbage til Silkeborg næste år, men derefter tager vi et år ad gangen, siger Jehovas Vidners pressetalsmand, Poul Erik Larsen, Silkeborg.


Ordet er dit