Tip os
Tyvene gik udelukkende efter vejskilte af aluminium og lod skilte af jern ligge. De forsvandt med omkring 800 vejskilte.
Foto: Jens-erik Sinnbeck

Tyve stak af med 800 vejskilte

Skilte og værktøj for over 400.000 kroner stjålet fra Skanderborg Kommune RY Vejskilte til en indkøbspris på 350.000 kroner er i weekenden blevet stjålet fra materielgården i Ry.
12. september 2017, 10.55

Tyvene gik udelukkende efter skilte af aluminium, og de mange skilte - i alt omkring 800 - er meget tænkeligt nu på vej til en skrothandler i ind- eller udland.

- Der er nok ikke tvivl om, at tyvene gik efter metalværdien, for de har ladet alle skilte af jern blive liggende, fortæller Steen Skov, der er værkstedsleder for Entreprenørafdelingen i Skanderborg og Ry.

Udover vejskiltene, der lå i en aflåst container, har tyvene fra en anden container stjålet buskryddere og motorsave, der tilhører et af de lokale naturplejelav. Derudover er der stjålet sømpistoler og andet dyrt håndværktøj. Ligeledes er en computer blevet stjålet fra en bil på pladsen.

Steen Skov opgør den samlede værdi af det stjålne til mindst 410.000 kroner.

Han fortæller at materielgården i Ry var udsat for et tilsvarende tyveri sidste år, hvor der blev stjålet vejskilte for omkring 100.000 kroner.

Efter det tyveri blev skiltene opbevaret i aflåste containere, men det har så ikke kunnet bremse tyvene.

Formentlig har der været flere gerningsmænd, for der er klippet hul to steder i trådhegnet omkring materielgården og det har taget en rum tid at få båret de mange skilte ud i det køretøj, tyvene havde med.

Tyveriet er sket mellem fredag klokken 12 og i går klokken 07. sinn


Ordet er dit