Tip os
Folk er kommet langvejs fra for at se på striktrøjer.

Striktøjet får en ende

Så er det snart slut med udstillingen af norske striktrøjer på museet i Thorning
11. januar 2017, 09.32

THORNING Søndag 15. januar er sidste dag i udstillingen på museet i Thorning, »Norske strikkekofter til hverdag og fest. Fryd, frodighed, fantasi og strikkeglæde«

Det er sidste chance for at se eller gense den skønne samling af strikkede kofter, gamle og nye, til store og til små, til arbejde og til fest. Edith Skjeggestad og Inger Anne Utvåg, begge fra Institutt for Estetiske Fag ved Høgskolen i Oslo og Akershus, begge gode venner af museet, har lånt en prægtig mængde af kofter til udstillingen. Kofterne viser uldgarnets uendelighed i mønster og form, i motiv og farve. På denne sidste dag vises der om i udstillingen et par gange i løbet af eftermiddagen, og der er hjælp med nyttige teknikker til strikning af kofter: flerfarvemønsterstrik, solide knaphuller, ombukkede kanter, tips til montering.

- Udstillingen har været velbesøgt, vi har haft en del gæster langvejsfra, dvs. Sjælland. Man skal være interesseret for at køre den lange vej over broerne udelukkende for at se strikkede trøjer, oplyser museumsinspektør Karen Margrethe Boe fra museet.


Ordet er dit