Tip os

Stor indsats af politiet redder gymnasiecomputere

To computertyve varetægtsfængslet i fire uger - 22 computere fundet
21. april 2017, 14.41

Af Kim Simmelsgaard

kim@mja.dk

bjerringbro To mænd fra Algeriet på henholdsvis 25 og 28 år er fredag ved retten i Viborg blevet varetægtsfængslet i fire uger efter et langvarigt grundlovsforhør, hvor der skulle bruges tolke.

De to er sigtet for forsøg på tyveri fra Viborg Gymnasium samt tyveri fra Ikast-Brande Gymnasium, Bjerringbro Gymnasium og Herning Gymnasium, og de kan se frem til enten en ny varetægtsfængsling eller en domafsigelse om fire uger.

De to blev anholdt ved Viborg Gymnasium torsdag formiddag, hvorefter politiet for alvor trak i arbejdstøjet, for det rørte politibetjentene dybt, at 16 elever på gymnasiet i Bjerringbro og fem i Ikast havde fået stjålet deres computere henholdsvis tirsdag formiddag og onsdag eftermiddag.

Berørte betjente

De vidste, at der ikke bare var tale om erstattelige computere, men computere med skolearbejde, rapporter med mere.

- Der var mange betjente, der blev længere på arbejde torsdag, fordi alle vidste, det var vigtigt at finde de stjålne computere, og de derfor var opsatte på at finde tyvenes opholdssted, fortæller politikommissær Christian Toftemark.

Gevinst på et hostel

- Det fandt vi så i aftes, et hostel i Aarhus. Vi gik så i gang med at rangsage lokalerne, hvor vi fandt 22 computere, fire mobiltelefoner og noget tøj. Sandsynligvis computere, der er stjålet i henholdsvis Bjerringbro og Ikast. Det var en stor lettelse, for vi ved, at tyvekoster som disse hurtigt er væk, fortæller politikommisæren om det stjålne, der lå i en stor stak, og som var resultatet af systematisk tyveri.

Midt- og Vestjyllands Politi er i gang med en efterforskning der skal vise, om de to mænd kan sigtes for flere forbrydelser af samme karakter, der er begået andre steder i landet.

- Mandag kan de, der har mistet deres computer eller nogle af de andre effekter, kontakte os på 61 90 00 14, siger Christian Toftemark fra Viborg Politi, hvor man forudser, at mange vil kunne identificere deres computer ved brug af en kvittering og/eller et såkaldt C-nummer.

På Bjerringbro Gymnasium er vicerektor Claus Kjeldsen glad for politiets fund.

- Det er en stor lettelse, hvis det viser sig, at det fundne er vores elevers computere, siger Claus Kjeldsen.


Ordet er dit