Tip os
Foto: Jakob Stigsen Andersen

Støj - og STØJ

20. september 2017, 12.51

STØJ Jakob Skovenborg tillader sig i MJA tirsdag at sammenligne sin sydby-larm fra flaskecontaineren i sin baghave med de borgere, som har fået en motorvej i deres baghave.

Det er naturligvis ok at udstille sin totale uvidenhed om situationen i nordbyen på denne måde, og forhåbentligt er det også ment lidt i sjovt.

Men de borgere, som har fået motorvejen som nærmeste nabo, tror jeg faktisk ikke kan se det sjove - for hvilken sammenligning!

Det er sådan, at beboerne fuldt og fast indstillede sig på, da motorvejsføringen blev lagt fast, at de projekteringer og målinger som vejdirektoratet har stillet op også gjaldt i den virkelige verden.

Ellers formoder jeg, at vi havde set endnu større omsætning af boligerne i den periode.

Ligeledes har de, som har købt hus i områderne efter at motorvejen var projekteret troet på de tegninger, blandt vedrørende støjdæmpende tiltag, OGSÅ gjaldt i den virkelige verden.

Dette har vist sig ikke at være tilfældet, og det er DET, som beboerne klager over. Der er ingen, som klager over motorvejen, men folk klager over, at motorvejen resulterer i langt større gener end forventet og forudsat i projekteringen.

Jeg beklager naturligvis, at Jakob Skovenborg ikke kan sove for folk, som tømmer sine flasker i containeren.

Oppe hos os kan vi ikke nyde en kop kaffe udenfor om morgenen, og vi kan slet ikke nyde vinen udenfor om eftermiddagen - charmen går lidt af det, når man sidder med høreværn på.

Men måske skulle vi bytte - vi kunne godt bruge sådan en container, for oppe i nordbyen begynder vi snart at drikke for at falde i søvn om aftenen .


Ordet er dit