Tip os
  • 1/: Snart er det slut med Drewsen på Papirfabrikken. Statuen flyttes til en ny placering på Torvet.
    Foto: Jakob Stigsen Andersen
  • 1/: På dette billede kan man få en fornemmelse af, hvor statuen i fremtiden skal stå. Billedet er taget mandag eftermiddag, hvor en træ- og pap udgave af Drewsen bevægede sig rundt på Torvet. Figuren af Drewsen er lavet af Produktionshøjskolen, som flyttede figuren rundt på de forskellige valgmuligheder.
    Foto: Pia Egeberg

Spændingen udløst: Her skal Drewsen stå - i første omgang

Vej- og trafikudvalget har nu endegyldigt taget beslutningen om, hvor Drewsen i fremtiden skal placeres: nemlig foran butikken »Kære Børn«
11. september 2017, 16.56

SILKEBORG Nu er spændingen udløst. Vej- og trafikudvalget har på et møde mandag eftermiddag truffet en beslutning om, at Drewsen i fremtiden skal stå på Torvet foran butikken Kære Børn. Her vil han skue ud over Torvet og ned mod kirken, som han gjorde tidligere, da han stod foran Det Gamle Rådhus.

- Det har været en svær beslutning. Men jeg er af den opfattelse, at vi har lovet silkeborgenserne, at Drewsen skal tilbage på Torvet. Ikke på sin gamle plads, men på Torvet. Derfor har det handlet om at finde en placering på Torvet, hvor han kommer til sin ret synsmæssigt og arkitektonisk, fortæller Frank Borch-Olsen, formand for Vej- og trafikudvalget i Silkeborg Kommune.

Statuen bliver flyttet fra Papirfabrikken til sin nye plads i løbet af få uger. Her skal den stå frem til sommeren 2018, hvor der igen skal tages stilling om placeringen er den rigtige.

- Vi skal se, om han finder sin plads der, eller om han skal stå et helt andet sted, siger Frank Borch-Olsen.

Det eneste udvalgsmedlem, der ønskede at Drewsen forsat skal stå på Papirfarbikken var Leif Bæk(V). Han var dog enig i, at statuen skal placeres foran Kære Børn, når nu den skal stå på Torvet.

Meningerne har været mange, men nu er det altså afgjort, hvor Drewsen i fremtiden skal stå.


Video: Drewsen
Ordet er dit