Tip os

Sælger af milliard-virksomhed: Jeg glæder mig over virksomhedens fremtid

67-årige Søren Toft-Jensen glæder sig over, at køberen af Borg Automotive vil løfte virksomheden til et globalt niveau
20. marts 2017, 15.30

SILKEBORG Egentlig kom det ikke som den store overraskelse for Søren Toft-Jensen, at han en dag fik muligheden for at sælge sin virksomhed i en stor handel.

Han fortæller til Midtjyllands Avis, at han og familien i en del år har talt om, hvordan virksomheden skulle drives videre den dag, hvor Søren Toft-Jensen ikke længere skulle stå med det afgørende ansvar.

- Jeg har tre sønner, hvoraf de to af dem også er engageret i virksomheden. Men vi blev enige om, at opgaven med at løfte virksomheden til det næste niveau, var en stor mundfuld, som andre gerne måtte være en del af. Jeg har haft talrige henvendelser om opkøb gennem tiden, men det glæder mig meget, at det er Schouw & Co., der køber. Selskabet er det rigtige til at tage virksomheden sikkert videre, siger Søren Toft-Jensen.

Søren Toft-Jensen agter at fortsætte som ansvarlig for forretningsudvikling. Det skal ske i et tæt samarbejde med de nye ejere, hvor det er planen at der skal investeres i opkøb. Der er allerede et par nye virksomheder i kikkerten.

- Mit udgangspunkt er at fortsætte aktivt i virksomheden i nogle år i et tæt samarbejde med de nye ejere. Men jeg skal også mærke efter, hvordan jeg har det i maven med det. Det bliver naturligvis noget andet ikke at have den afgørende indflydelse. Men det må tiden vise, hvordan det kommer til at gå, siger Søren Toft-Jensen.

Som eneejer bliver han personligt forgyldt ved salget med lige under én milliard kroner.

Men egentlig er det ikke pengene, som har drevet Søren Toft-Jensen frem mod et salg.

- Jeg har ikke manglet penge i mange år, og salget vil for så vidt ikke ændre noget for mig i det daglige. Jeg har været meget optaget af at sikre virksomhedens fremtidige udvikling, konstaterer Søren Toft-Jensen, der slår fast, at der ikke er tale om salget af et »livsværk«.

- Livsværket er min familie, siger Søren Toft-Jensen.

De resterede 15 pct. af virksomheden ejes af Borg Fonden, hvor Søren Toft-Jensen sidder i bestyrelsen. Han oplyser, at Borg Fondens bestyrelse skal tage stilling til, om man ønsker at sælge de sidste 15 pct. til Schouw. & Co. inden for den nærmeste fremtid.

Borg Fonden støtter udviklingen af aktiviteter med et kristent grundlag.


Ordet er dit