Tip os

Silkeborgs grønne profil har brug for et eftersyn

21. april 2017, 12.41

DEBAT Man kunne for nylig læse i MJA, at Greenmatch.dk har udnævnt Silkeborg til Danmarks grønneste kommune - baseret på indbyggernes interesse for miljø og klima. Desværre står Silkeborg Kommunes grønne resultater slet ikke mål med borgernes ønsker.

For, i en anden artikel d. 15/3 kunne man i MJA læse, at Silkeborg Kommune er den mindst grønne kommune i Region Midtjylland. Af artiklens kurve kan man udlede, at indtil produktionen fra det nye solvarmeanlæg kan tælles med, så er andelen af vedvarende energi i Silkeborg Kommune kun 15 %.

Selvom det imponerende solvarmeanlæg er verdens største, så er den årlige produktion fra de svimlende 156.694 kvadratmeter solpaneler sammenlignelig med produktionen fra de seks planlagte møller i Bredlund og Aunsbjerg.

Indtil nu har vi i Silkeborg Kommune kun magtet at godkende opstillingen af én eneste vindmølle i denne byrådsperiode. Da byrådet behandlede ansøgningerne om tre vindmølleområder, ønskede et flertal at stoppe projekterne midlertidigt, indtil Sundhedsministeriets rapport om eventuel sammenhæng mellem lavfrekvent støj og sundhed, forelå.

Vi må acceptere, at man afventer undersøgelsen, men Silkeborg Kommune bør bidrage til den grønne omstilling.

Aunsbjerg og Bredlund-projekterne, som blev sat på hold, står fortsat i udkastet til den nye kommuneplan, og vi antager, at der er opbakning til at gennemføre projekterne, hvis sundhedsundersøgelsen, som forventet, udkommer med et positivt resultat.

Silkeborg Kommune er »grøn« på mange områder. Vi er stolte af naturen og de tiltag, der tages i disse år, men på bundlinjen er vi fortsat ikke ansvarlige nok i vores klimapolitik. Der skal tværpolitisk vilje til for at skabe flertal i byrådet - vi melder os klar til en grønnere politik!


Ordet er dit