Tip os
  • 1/: Her ligger Hjejlen på sin vante plads i Havnen i Silkeborg - på en optagelse fra omkring 1880. Man forstår godt, at turistforeningen arbejdede på at gøre Havnen til et mere indbydende sted for turisterne. I baggrunden ses det gamle hovedgårdsanlæg med de gamle længer, der var indrettet med lejligheder til papirfabrikkens arbejdere, og til højre den store ladebygning ud til Østergade.
  • 1/: Udsigt over Silkeborg, som en ukendt kunstner så byen omkring 1860. Et næsten udansk sceneri med en idyllisk, men tilsyneladende driftig by beliggende ved en sø og et kæmpestort bjergmassiv i baggrunden. Prospektet er udgangspunktet for det historiske maleri i byrådssalen på det gamle rådhus, som Carl Forup malede i 1923.
  • 1/: Kort fra 1875 med angivelse af 33 udsigter og højder, som fulgte med »Haandbog for tourister«. Det ældste turistkort, som indgår i Silkeborg Arkivs samlinger.
  • 1/: Her går den første båd gennem Kammerslusen i 1920. Når man ser, hvor mistrøstig den gamle længe i baggrunden ser ud, forstår man godt turistfolkenes ønske om en forbedring af »faciliteterne« på Havnen.

Silkeborg - et paradis for naturelskere

Et besøg af 50 studentersanger i 1859 og omtaler af Silkeborg og naturen herved i aviser og tidsskrifter i årene herefter var med til at skabe interesse for området som turistmål
16. juli 2017, 06.13

Det er et oplagt at spørge, hvordan de første mange årtiers turister på Silkeborgegnen overhovedet fik kendskab til, at der her lå et næsten ufremkommeligt og...

30 dages abonnement GRATIS - så kan du læse alt online indhold, læse e-avisen og få adgang til det elektroniske arkiv.

ja tak, lad mig prøve!

Allerede abonnent? Log ind