Tip os

Selvfølgelig bliver det nye stadion røgfrit!

29. november 2016, 13.08

DEBAT Der er rigtig mange gode grunde til, at der ikke skal ryges på det nye stadion.

Alene det faktum, at der vil komme mange børn og unge på stadion, både for at se kampe og selv spille, er i sig selv en god grund til et rygeforbud.

Vi skal ikke sende et signal til dem om, at fodbold, fadøl og rygning hænger sammen, når vi gerne vil forebygge, at unge begynder at ryge. Det er ikke raketvidenskab, at børn ikke har godt af passiv rygning - og det har voksne i øvrigt heller ikke.

Man nedsætter ikke ikke-rygernes risiko ved passiv rygning ved at gøre 1000 pladser røgfrie, da røg som bekendt ikke bliver hos den, der har tændt cigaretten.

Ved at gøre stadion røgfri sender vi som kommune et signal om, at rygning ikke hører til i det offentlige rum.

Og vi har lovgivningen med os. Rygeloven blev skærpet i 2012, og har til hensigt at udbrede røgfri miljøer for at forebygge sundhedsskadelige effekter af passiv rygning og forebygge, at nogen ufrivilligt kan udsættes for passiv rygning. Loven vedrører bygninger, hvor der er offentlig adgang, og vi betragter stadion som et bygningsanlæg. Det har man også valgt at gøre i Aalborg. Så lad os alle heppe af vores lungers fulde kraft på SIF - uden røgslør!


Ordet er dit